Det här med kultur och strukturer, hur var det nu?

Natalia på Aftonbladet låter berätta att vår kultur, dvs västs, innehåller kvinnohat och att vi ”inte ska blunda för det”. Hon menar att det ligger i västs manliga kultur att hata kvinnor, att det finns sk ”strukturellt kvinnohat” bland män. Män blir kulturellt indoktrinerade att hata kvinnor. Eftersom jag är en äkta ”kulturrasist” så kan jag köpa essensen i det för jag tror att människan till stora delar är en produkt av den miljö hon uppfostrats i. Men det jag finner intressant är hur människor som är inne på att kulturer har strukturer förnekar precis desamma när det handlar om terrorism, mord och islam. Representanter för normen, som Natalia här, blundar gärna när det gäller det.

Inom islam finns tydligen inga andra än goda strukturer. Alla de här morden på oskyldiga som görs i islams namn av människor som marinerats i ideologin har inte alls påverkats av vad muslimsk kultur, strukturer lär ut. I alla fall inte om strukturerna kan uppfattas negativt.

Jag säger så här: Vill förespråkarna för åsiktsnormen vinna någon slags trovärdighet så bör man erkänna att strukturer finns inte bara i väst och hos den vita människan. Man klumpar ihop alla män i världen i samma grupp (kvinnohatare), men ska vi vara ärliga så är narrativet att de vita männen är faktiskt värst (ännu mer värst är det om de är medelålders sådana 😉 ), de största kvinnohatarna, eftersom de är vithyade och har växt upp i en civiliserad kultur full med feminister och genus borde veta bättre. Man kan ana en liten rasistisk besvikelse hos den vita kvinnan.

Annonser

Ett svar to “Det här med kultur och strukturer, hur var det nu?”

  1. Pica pica Says:

    Jag vet inte om Natalie är S, F!, V eller möjligen MP? Såg förresten att MP skulle skippa ”jämställdhet” och byta ut det mot feminism i sitt program. Har de inga egna idéer?

    Klart är dock att de inte ser elefanten mitt i rummet eller silar mygg och sväljer kameler (hihi). I sitt bittra manshat är de för fega att angripa muslimernas kvinnosyn. De är ju så blåsta att de t o m tar på sig slöjan för att sympatisera med förtryckta kvinnor!!?? Jag vet vad exmuslimskor i Sverige tycker om det men det passar sig inte i tryck. Kan instämma i deras förvåning över svenska kvinnliga politikers bristande kunskaper och intelligens.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: