Varningsskottet i Husby

Här är en film som visar på vad som hände i det invandrartäta utanförskapsområdet Husby häromveckan när polisen kände att han var tvungen att skjuta ett varningsskott i luften.

Polisen håller ner en misstänkt, blir omringad av en aggressiv mob med folk från Husby, sk ”ungdomar”. De kommer närmare och närmare vrålandes. Vad ska han göra? Släppa den misstänkte och ta på sig dialogvästen när den aggressiva mobben närmar sig i en akut situation?

Annonser

5 svar to “Varningsskottet i Husby”

 1. ladulaas Says:

  Var polisen helt ensam? Vad hade han för pistol? Det lät som knallpulver.

 2. Verkligheten i Sverige Says:

  Kommer du ihåg bilderna från Benghazi när den amerikanske ambassadören och hans skyddsstyrka mördades och deras kroppar skändades, bl a genom anal våldtäkt av liket. Vi har samma folk hos oss i Husby (m.fl ställen) som i Benghazi. Det är nog bra att truppen från Afghanistan kommit hem. Vi kan behöva dem fortare än vi anar.

 3. Varg i Veum Says:

  usch.. nä dem har jag inte sett, måste leta efter dem isf. Har öht inte följt den här Benghazi-grejen särskilt noga, men jag har förstått att den inte alls handlade om det Obama & CO jiddrade om ( du vet den om den där sanningsenliga muhammedfilmen på Youtube som skulle ha varit orsaken 😉 )

 4. Verkligheten i Sverige Says:

  Det är väl ytterst få och högt uppsatta i Obama-administrationen som vet vad Benghazi egentligen handlade om, men att datumet nog har betydelse (årsdagen av 9/11) känns som en lågoddsare.

  Att den där videon ska ha orsakat tragedin genom att utlösa den sedvanliga muslimska lusten att mörda folk som kritiserar dem känns som en konstruktion. Förutom att det naturligtvis är vansinne att ta ut hämnd på folk som inte har med saken att göra. Men det hände ju också bl a i Afghanistan när ett gäng religiöst kränkta muslimer stormade ett FN-läger och skar halsen av ett antal FN-anställda efter den beramade koranbränningen i Florida. Den enda som fått något som helst straff är producenten till den helt ovidkommande videon som visst fick ett par månader i fängelse.

  Buden om Benghazi skiljer sig, men en idé är att CIA höll på med något sorts vapenuppköp i Libyen och att affären gick snett. Vapnen skulle köpas av den lokala al-Qaida-gruppen och skickas till rebellerna i Syrien.

  Annnars så ska ambassadören och livvakterna ha skickat flera nödrop och begäran om förstärkningar till USAs arméledning, men fått nej trots att det fanns amerikanska specialstyrkor på nära håll (i Italien tror jag) som kunde ha hunnit fram i tid.

  Hillary Clinton, som var utrikesminister vid tiden för Benghazi, har avfärdat kritiken för inaktivitet eller rent av övergivande av ambassadören. Att hon avgick rätt hastigt har aldrig egentligen fått någon bra förklaring vad jag sett, men det kan ha varit för att undvika att figurera i en utredning runt Benghazi.

  Saken drivs vidare av bl a anhöriga till de stupade (offrade?) soldaterna men det tar säkert tid innan det blir några resultat av det, om ens alls.

 5. Olli Rein Says:

  Det fanns USA-soldater bara någon km bort. Dessutom fanns det ett av USA:s krigsskepp på redden utanför Benghasa troligen jagare eller fregatt. Där fanns det också marinsoldater i tjogtal om jag är rätt underrättad.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: