Varför identifierar sig muslimer med fundamentalistiska galna personer?

Varje gång fundamentalistiska galna personer i den muslimska umman gör någonting så poppar offren upp och berättar om hur ”islamofobiskt” allting är. Som i detta fall med islamiseringen av en del skolor i Storbritannien där barnen ska hjärntvättas i de mest perversa sk ”tolkningarna” av islam. Al Jazeera rapporterar om hur en del i den muslimska umman anser att synliggörande av fundamentalistiska galna personer är ”islamofobi” bara för att de råkar tro på samma saker som de själva(?)

Hur kommer det sig att den muslimska umman identifierar sig med fundamentalistiska galna personer? Hur kommer det sig att representanter som påstår sig tala för alla muslimer, eller dess vänstersvans, gnäller på de som synliggör muslimska strukturer istället för de fundamentalistiska galna personerna som tolkar islam ”fel”?

Vad som är ”rätt” islam är för övrigt inte lätt att säga, för vem bestämmer det? De muslimer som bestämmer att alla muslimer är som de själva (eller twittervänstern rent av)? Vem säger att islamisternas halshuggningar i den där muhammed och allahs namn är fel och att ”riktiga” muslimers tolkning är rätt?

Handlar islam (eller religion öht) om vad en upplevd majoritet kanske tycker enligt vissa? En del påstår att det ”rätta” islam bestämmer sk ”lärda” som ”förstår” vad den där muhammed egentligen menade i rappakaljan som blev koranen (eller snarare en maktgalen stolle som hette Uthman, som var den som hittade på vilka påstådda muhammedcitat skulle utgöra koranen, för att sen bränna alla bevis på vad muhammed påstås ha sagt. Om nu ens fabeln om Uthman o koranen stämmer finns nämligen inte mycket till bevis för det) .

Det uppenbara problemet med tramset om ”lärda” är bara att det finns minst lika många ”lärda” som säger att fundamentalistiska galna personer har och gör rätt, de gör precis den där muhammed och allah vill att de ska göra. Varför i hela fridens namn ska resten av världen ta någon av de sk ”lärda” på allvar? Helt fantastiskt obegripligt! Mycket skulle vara vunnet om det civiliserade samhället slutade särbehandla muslimer och islam och betrakta dem som vilka troende och vilken religion som helst. Varför inte betrakta islam på samma nedlåtande sätt som scientologin, God hates faq-rörelsen, eller kristendomen som helhet om du vill…? Bara en sån enkel sak skulle förinta mycket av den upplevda föreställningen om ”islamofobi”.

Men jag misstänker, pga. verkligheten, att anledningen till att islam, muslimer och islamister daltas med är att sannolikheten att bli mördad (eller bli av med sitt jobb) är oändligt mycket större om man ser på islam som vilken religion som helst, om man ser på muslimska fundamentalister på samma sätt som man ser på kristna motsvarigheter, eller scientologer. Ta bara en sån sak som att det dör våldsamt många fler ickemuslimer pga. deras religion (varav fundamentalistiska galna personer inom islam står för de flesta morden) än vad det dör muslimer av samma anledning. Ponera om kristna galningar hade slaktat muslimer på samma sätt som deras motsvarigheter gör och har gjort i decennier, hur skulle twittervänstern och proffstyckare låta då tro?

Men som alla (utom de som talar för alla muslimer) vet så är inte alla muslimer som islamofobfobikerna påstår. Här är en artikel med muslimer i Malmö som faktiskt inte identifierar sig med fundamentalistiska galna personer så som islamofobfoberna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: