Monokulturen kan vara räddningen från mångkulturens skadeverkningar

Läste en intressant analys av nationalism på magasinetparagraf.se.

Den handlar om vänsterns hemmasnickrade definition av vad nationalism är för någonting. Men det som var intressantast, p.g.a. sin självmotsägelse som skribenten uttrycker. Skribenten är alltså en som bekänner sig till det multikulturella experimentet. Han skriver:

För övrigt anser jag att man bör återinföra allmän värnplikt. Det är det bästa integrationsprojekt jag har deltagit i under min ungdom. Jag fick inte bara träffa andra generationens invandrare utan också för första gången svenskar med varierande social bakgrund. De kunde vara arbetarklass eller överklass med avancerade efternamn. Oavsett så hade vi alla samma uniform och trots olikheterna vara vi jämställda och tillsammans löste vi uppgifter som vi tilldelades av befälen.

Vet inte om han är medveten om motsägelsen i att å ena sidan vurma för experimentet och å andra sidan hylla det mest monokulturella som finns. Armén måst ju vara det sista stället där mångkultur platsar. I Armén är alla lika mycket, eller litet, beroende på hur man ser det,”värda”. Ponera hur det skulle se ut om man införde experimentet till militären där identitetspolitiken, som är den bärande delen av experimentet, fick råda. Nån kanske inte vill skjuta på muslimer, en annan blir kränkt av att inte få ha på sig vilka kläder hon vill, en tredje kräver särbehandling när det gäller vad som ska ätas, en femte känner sig rasifierad och en sjätte klagar på att det är för ”vitt” i svenska armén (vilket det naturligtvis alltid kommer att vara i ett land vars invånare av naturen är vita och i majoritet. Det här med att klaga på att det är ”för vitt” här är lika intelligent som att klaga på att det är för svart i sydafrika eller för muslimskt i muslimska länder. Bara mindre begåvade fåntrattar håller på med sånt trams)

Men jag håller med honom, mångkulturella experimentets skadeverkningar kan minskas om alla ses och behandlas lika, där någons bakgrund inte spelar någon roll, där alla har gemensamma mål, istället för som ute i det mångkulturella samhället där vissa individers personliga tyckanden ska tas orimlig hänsyn till bara för att de är invandrare från en viss del av världen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: