Obekväm forskning…

Visar sig att lite ”rasism” kan vara bra för integrationen. Inte nog med det så visar undersökning på att samhällen med lägre välfärd, lägre skatt och högre inkomstskillnader har färre utlandsfödda som är arbetslösa (som USA, England och Kanada, länder där integrationen av vissa sorters invandrare sägs fungera)

Läs mer här

Annonser

Ett svar to “Obekväm forskning…”

 1. Olli Rein Says:

  Det måste finnas låg välfärd, lägre skatt och större inkomstskillnader om alla jobb ska kunna tillsättas. Annars tillsätts de av robotar som jobbar 24/7/365. Hur var det nu när Karl Oskar och Kristina åkte till Amerikat. De färdades på mindre segelskepp, vilkas last bestod av människor på oerhört små utrymmen, som fick äta allt ruttnare kött och dricka ett uselt vatten. De råkade ut för stormar och för stiltje med hög temperatur. Inga skepp kom fram till Amerikat med alla passagerare vid liv. En del skepp hade förlorat mer en hälften av sina passagerare. Vissa kom aldrig fram.
  Väl framme fick de gå genom avlusningsanläggningar, sjukhus, och förnedrande behandling. De som var i bäst skick skickades vidare med tåg in i det stora landet. Precis som på skeppen, så kräktes många av tågens krängande och hiskeliga fart (runt 30 km/timme). Men inga var vana vid tåg. För att fara vidare fick många stiga ombord på flodångare och slutligen fick de köpa täckta vagnar att bo i under vägen till sitt område och när de hade kommit fram. Då fick man ut i skogen och hugga ned träd till att bygga stockhus med. Man fick röja några tunnland åker och så det man haft med sig, för att få mat nästa år. Det man hade kvar var ankommet och fordrade en sup brännvin för att gå ner. Ofta hade man en sjö eller flod att kunna fiska i.
  Det var nog söndagsnöjet.
  Det här går att läsa om i Vilhelm Mobergs romaner, eller se på film, så jag tycker inte någon kan klaga på att de inte haft reda på hur dessa människor i mitten av 1800-talet fick ha det, som invandrare i landet USA.
  Vilka av de invandrare som nu kommer har haft en sådan ankomst till Sverige. Finns det någon som påstår detta, är det en stor lögnare. Treåringar som kommit ensamma finns det visst också. De som säger att det är så, bör fundera på hur mycket treåringar verkligen fixar själva. Givetvis finns det inga barn som klarar de strapatser de påstås ha gjort, det förstår faktiskt de allra flesta vid en konfrontation om hur det gått till.
  Skulle dagens invandrare klara det Karl Oskar och Christina var tvungna att klara av för att överleva.
  Tack för att du håller mig med utrymme, Varg i Veum


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: