Varför vill inte Sverige ha äkta multikultur?

Jag tycker att det här med religion är tråkigt här i Sverige. Varför inte piffa upp det lite och låta bygga kyrkor och moskeér bredvid varandra, eller ännu bättre: låt dem husera i samma hus, en Morka eller Kyské.Helst utanför tättbebyggt område så de kan ha kyrkringningar och bönebröl. Alla religioner borde husera i samma byggnad. DET skulle vara äkta multikultur!

Tänk vilka intellektuella diskussioner och respekt för varandras religioner de skulle få. De skulle se att de inte är så olika som de tror. De bara ser på saken lite annorlunda. Det finns bara en gud som alla ser på ur olika aspekter… Religionsproblemet skulle kunna lösa sig självt sen när den svenska modellen spred sig över världen. Undrar varför ingen tänkt på det förut?

Annonser
Publicerat i multikultur. 4 Comments »

4 svar to “Varför vill inte Sverige ha äkta multikultur?”

 1. Pica pica Says:

  Strålande idé av Vargen! I många olika branscher tenderar man att klumpa ihop sig geografiskt (köpcentra t ex) så varför inte? Var sak på sin plats. Dessutom ska vi integrera bättre och detta skulle underlätta för olika trosinriktningar att samarbeta. Tänk judar, kristna och muslimer på samma ”kyrkbuss” på väg till området. Vilka spännande diskussioner som skulle uppstår helt naturligt. De kanske rent utav kommer på att de har en och samma gud allihopa?

 2. rksmrgs Says:

  Kära Varg, du är redan distanserad!

  http://www.nackavarmdo.se/artiklar/religion/en-kyrka-och-moske-i-samma-byggnad-guds-hus-i-fisksatra

  Detta är första gången något sådant förekommer sedan Umayya-moskén hystes in i en av kyrkorna i Damaskus på 600-talet (när Islam ännu var under uppbyggnad och inte skaffat sig så mycket ”muskler” ännu. Tror du att den gamla kyrkan finns kvar? Hahahaha!!)

  Men alla är inte lika entusiastiska:

  http://www.varldenidag.se/nyhet/2011/04/13/Fisksatra-kyrka-vandaliserad/

  Och nu har det blivit problem med finansieringen:

  http://www.nvp.se/Arkiv/Artiklar/2014/04/Forsamling-anmald-for-stod-till-moske/

  Ackja. Allahu ahkbar, som nya ärkebiskopen säger.

 3. Varg i Veum Says:

  Tack för länkarna rksmrgs! Väldigt intressant. Hade ingen aning om det.

  Lite fegt (kanske rentav religionsfientligt?) att inte samordna gudstjänsterna i äkta ekumenisk anda. Först talar en präst till den blandade församlingen där vissa kvinnor får sitta bakom en skärm, precis som de vill och andra kvinnor får sitta och titta på rumpan framför (det finns ju inget tvång i religion säger man ju), sen får imamen säga sitt och så får alla en inblick i varandras världsbild och religion. Eller för att ekumeniken ska fungera optimalt: prästen predikar för muslimerna och imamen för de kristna. Då får folk själva avgöra, kanske finner en del muslimer att kristendom är bra mycket coolare än islam och kanske till och med tvärtom. Folk kan själva välja vad de gillar. Det blir så mycket enklare om alla är på samma ställe så att det lättare går att glida i och ur religionerna när man känner för det. Mycken hat skulle försvinna när alla får vara fria.

  Det finns så mycket man kan göra för att öka förståelsen mellan människor, men tyvärr har mörkermännen makten och förhindrar religionens sanna väsen genom att dela upp folk i ”vi och dom” i sina respektive religioner, kyrkor och moskéer.

 4. Pica pica Says:

  Ja tänk vad mycket pengar vi skulle tjäna också. Många får ju bidrag från staten. Bara en ”församling” att lägga skattepengar på. Samordningsvinster borde det också bli för de religiösa förbunden. Kanske kunde ha gemensam administration.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: