Det kurdiska paradiset….

I dagarna har som bekant kurderna tagit vid när Iraks ”soldater” satte svansen mellan benen och genom sin utan motstycke feghet skänkte enorma resurser till muslimska galningar. Frågor kan förstås ställas varför kurderna tillåts vara ifred av de galna islamisterna? Är det för att de tänker spara dem till sist? Att Baghdad är viktigare för tillfället? Eller…finns det kanske avtal?

Nu hyllas Kurdistan för detta till synes modiga ställniggtagande, med rätta förvisso i just den handlingen, men som vanligt så går det till överdrift. Nu propageras det för hur fantastiskt ”medmänskliga” kurderna är som tvingas ta emot kristna från Irak när galen islam vinner mark. I kommentarsfälten till denna artikel så poängteras till och med att den muslimska delen av kurderna till största delen är Sunnimuslimer (ni vet de som annars gärna och ofta slaktar andra muslimer för att de är muslimer, men ”fel” sorts muslimer) Ska för övrigt bli intressant och se om flyktingarna fått PUT, eller om de uppmuntras åka vidare till Europa.

Jag blev lite skeptisk över att de plötsligt skulle gått utanför sin muslimska karaktär (den om hur andra religioners medlemmar behandlas) Bara för ett år sen kunde man läsa att det inte alls var så medmänskligt där i Kurdistan. Visar sig att de är minst lika främlingsfientliga som vilka folk som helst. Med tanke på att de tydligen ska ”förstå” hur det är att vara flykting och invandrare så är det minst sagt anmärkningsvärt hur de då behandlar folk när de själva inte är flyktingar.

Som ”främlingsfientlig” förstår jag naturligtvis att de, nu när de mer eller mindre har ett eget land, vill försöka få det så bra som möjligt utefter de värderingar och den kultur de har och som de vill behålla. Det är bara detta erbarmliga hycklande som stör mig. Samhällen eller sociala gemenskaper som i grunden är uppbyggda på hyckleri, eller som i Sveriges fall; återgått, regredierat till det, inte är sunda.

Annonser

Ett svar to “Det kurdiska paradiset….”

  1. Pica pica Says:

    Det är fler än Vargen som undrar över att kurderna klarat sig undan med sitt geografiska läge. Talas i utländska bloggar om någon sorts under-bordet-överenskommelse.Men Hitler gjorde sådana överenskommelser också – som han sen bröt. Det hela kanske visar sig så småningom beroende på hur långt ISIS kommer.

    Vissa hoppas ju att detta är början på det nya världsomspännande kalifatet och många vill bli stormufti eller som Erdogan ”Sultan of the World”. Själv tror jag inte riktigt på att de lyckas. Islam består inte bara av sunni och shia utan idag oräkneliga grupper av s k rättrogna. De kan helt enkelt aldrig enas utan fortsätter att döda varandra i sin girighet efter makt och guld bakom en mask av religion.

    Hörde idag att Obama vill ge en halv miljard dollar till ”vissa” rebeller i Syrien. Hur sjutton ska han kunna välja?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: