Den om ”blackface” i Holland vs ordet abd i arabiskan

De vanliga misstänkta blir kränkta, antingen själva eller å andras vägnar, över denna Holländska kulturyttring. Det är tydligen ”kränkande” för alla svarta  att den här tomten (till jultomten eller St Nicholaus), enligt en tolkning, är svart för att han klättrar i skorstenar.

Jag skulle vilja problematisera vänsterns narrativ lite.

Något som sällan diskuteras är som vanligt den neonskära elefanten i rummet, om vi nu ska hålla på med sånt här trams, är namn som innehåller det arabiska ordet ”Abd” och särskilt då svarta har det namnet. Hur kul är det att ständigt bli kallad en slav? Varför är sån uppenbar stereotypisk rasism ok bara för att det är arabiskt? (och muslimskt med tanke på muslimers historia vad gäller slaveriet av svarta) Vad säger de svarta som har som yrke att vara kränkta och som föreställer sig att de talar för alla svarta snarare än en minoritet? (de är faktiskt inte i majoritet) Vad säger ”Kommiten för mänskliga kränktheter” elller vad allt de skattefinansierade kränthetsföreningarna heter? Har vi lite nyrasism som verkar här tro?

(Abd betyder bl.a. slav, även ”tjänare” men eftersom vi håller på med barnsligheterna om kräntkhet hit och dit så gör vi precis som de kränkta o vänsterpöbeln och gör den värsta tänkbara tolkningen av syftet, det har naturligtvis ingen som helst betydelse varför någonting egentligen används, det är kräntkhetsfaktorn som är det intressanta för oss som letar rasism där alla andra minst anar det.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: