Det här med ”mångfald”

Dagligen läser vi i svensk media om det här med ”mångfald”. Det är någonting som måste finnas överallt, av ganska oklara orsaker faktiskt. Det brukar  ju sägas att sk  ”mångfald” gör att företag går bättre. Kanske är det så även om det verkar vara svårt att producera hållbara bevis för teorin (men jag kanske är för ointelligent för att fatta de uppenbara bevisen som egentligen ens inte behöver påpekas?) Vad menar man med ”mångfald”? Hur tänker man att en annan hudfärg, pigment, i sig skulle göra någonting bättre?

Menar man kanske på att en hudfärg gör en människa annorlunda? Att en hudfärg i sig är någonting som formar människor? Att de alls inte är som ”alla andra”? Att hudfärg HAR betydelse? Vi är inte så lika som normen försöker få oss att tro? Precis som nyrasisten Tobbe Hubinette och såna som går omkring i bruna och svarta kroppar ständigt påpekar.

Om vi nu leker med tanken om att färgen på en människas hud formar denna människa, formar denna hudfärg människan bara på ett gott sätt? Eller ignorerar man bara, för konventionens skull, de dåliga sidorna av människor som formas av sin hudfärg? Dåliga saker som går att koppla till hudfärg?

hujeda mig…. det låter ju lite… eh…. som ….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: