Måste väst verkligen ta emot fler flyktingar från MENA?

Måste verkligen europa ta emot fler flyktingar någonstans ifrån MENA? Det flosklas ju om hur många grannländerna tar emot och att europa och andra västländer därmed skulle vara ”sämre” att de skulle vara mindre ”medmänskliga”.

Om vi skulle ta och problematisera dessa floskler.

Vad innebär det när arabländer o liknande ”tar emot” flyktingar? Innebär de att de blir erbjudna en bostad utanför flyktingläger? Innebär de att de får fri sjukvård från staten? Innebär det att dessa ländernas skattebetalare försörjer dem? Innebär det språkbonusar, socialbidrag och tolkhjälp? Innebär det att barnen placeras i samma klasser som den inhemska befolkningen? Innebär det att de efter tre år kan ansöka om medborgarskap i ett land med artificiella gränser med ett folk som inte finns och sen resa hem på semester, inte alltför sällan bekostad av landets skattebetalare?

Är det inte snarare så att länderna, särskilt då muslimska sådana upplåter en bit öken långt ifrån städerna som UNHCR får ta andra länders skattepengar och driva bäst de vill, så länge de inte kräver några medmänskligheter från staten? Vore det inte anständigt att inte jämföra äpplen med päron, eller snarare med uttorkade päronkärnor?

En annan sak jag undrat över varifrån vurmen för ”multi- eller mångkultur” kommer här i Sverige hos de som har makten och den bruntungade svansen? Är inte fakta att alla problemländer varifrån flyktingar och lycksökare kommer ifrån är just multikulturer? Multikultur innebär identitets- och klanpolitik där alla grupper anser att just de ska ha den största makten att förtrycka de andra. Varför i hela fridens namn skulle man vilja ha det här?

Kanske beror det på att svensk vänster anser att vi vita är så mycket högre utvecklade, att vår kultur är så mycket bättre rustad att klara av dessa, i multikultur naturliga, logiskt sett lätt förutsägbara och ständigt återkommande, problem som multikultur i realiteten visat sig vara?

Annonser

3 svar to “Måste väst verkligen ta emot fler flyktingar från MENA?”

 1. Pica pica Says:

  Jag har också funderat över varför de inte ”flyr” till något av de 57 länder där de har samma kultur och i många fall samma språk. Chansen att bygga ett nytt liv och få arbete borde vara så mycket större där. Större chans att vara nöjd med maten och klimatet.

  Är det frågan om invasion i stället för migration?

 2. Erik Says:

  Anknyter till ViV och klantänket.

  http://www.iffs.se/world-values-survey/

 3. Argus Says:

  Det är betydligt närmare från Damaskus eller Bagdad till Riyadh, Kuwait, Qatar eller Teheran än till Sverige. Men dessa länder är väl måna om sin befolkning och dess välfärd?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: