Det här med ”upplever” asyl och Assange…

När man läser migrationsdomar på Migileaks hos Avpixlat så får man en ganska klar bild på vilka grunder som anses vara asylvärda. En sådan grund är ofta att asylanten ”upplever” att denne inte kan bo kvar i hemlandet. Antingen pga. klanen eller staten. Deras upplevelse anses vara ”välgrundad”.

Med tanke på hur Sverige agerade i fallet med Egyptierna som lämnades över till CIA så kan man ju lugnt säga att Assange har ”välgrundad” upplevelse av att bli utlämnad till USA. Man kan ju ta fallet med knarklangaren Oredsson som häromsistens friades från svenska anklagelser men greps samma dag för att utvisas till Spanien också som exempel på hur Sverige agerar. De har definitivt inga problem med att lämna ut folk (vithyade i alla fall) till andra länder som begär det.

Läste för övrigt att britterna överväger att kräva att Sverige betalar de 74 miljonerna som belägringen av ambassaden hittills kostat för att tillfredsställa åklagarens ego, alternativt den bakomliggande politiska feminist/vänster -agendan. Fullt rimliga krav då det det endast handlat om löjliga principer hos åklagaren.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: