Dekonstruktion av Aftonbladets israelfientliga propaganda

Nyheter Idag är en relativt ny sajt som ifrågasätter det rådande. Har ni inte upptäckt den så rekommenderas besök. Idag har de en artikel där de avslöjar hur propagandaavdelningen på Aftonbladet arbetar när de skapar sina ”nyheter”.

Tidningen Aftonbladet publicerade den 16:e Juli en artikel där läkaren Mads Gilbert intervjuas då han ger vård till skadade människor i Gaza under den pågående konflikten med Israel. I artikeln påstår Gilbert att Israel använder såkallade DIME-vapen – Dense Inert Metal Explosive. Förutom Gilberts påståenden om att DIME används av Israel, påstår även Aftonbladet själva i sin artikel, att DIME är ett såkallat “kemiskt vapen” samt att grundämnet volfram är en “giftig metall”.

Läs resten här

Annonser

Ett svar to “Dekonstruktion av Aftonbladets israelfientliga propaganda”

  1. Pica pica Says:

    Tack Vargen för att du ”skalar” av detta reportage. Jag såg Mads på nyheterna och hörde honom säga att de flesta, över 90% av de svårt skadade var civila och minst hälften kvinnor och barn. På TV fick vi se ett barn annars var det vuxna män.

    Sen läser jag en del utländsk press och uppgifterna stämde inte. Förutom att vi sett både flygblad, ”dörrknackare” och hört telefonsamtal där Israel varnar Gazas civila är förhållandet mellan dödade civila och ”militära” inte alls som Mads sa.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: