Palestiniernas främlingsfientliga historia

Eftersom arabernas raketbeskjutningar äntligen fått uppmärksamhet i gammelmedia (tack vare att Israel svarar på dem lite mer kraftfullt än de brukar) så tänkte jag återpublicera denna som jag skrev för 3 år sen.

Varg i Veum

Den politiska korrektheten påtalar ju ofta att man måste lära av historien för att den inte ska upprepas. Ok, låt oss göra det ”the politiskt korrekt way” och se vad massinvandring har lett till i historien. Låt oss ta massinvandringen till Palestina som exempel.

Hittade en pro-Palestinsk sida som förklarar problematiken ur deras synvinkel. Jag orkar inte kolla fakta mot israeliternas version så jag förutsätter att det är fakta som presenteras (om än ur en annan synvinkel)

Läser man på den korta beskrivningen av konflikten så noterar man mycken främlingsfientlighet när israeliterna invandrade till det palestinierna betraktar som sitt land. Det var många palestinier som tyckte att det pågick massinvandring – att det kom för många invandrare på en gång och trängde ut det palestinska folket. För visst var de väl i grunden multikulturellt inställda?

Den första ”vågen” av invandrare kom 1882-1903 på hela 25 000st.

”Den andra vågen” av …

View original post 305 fler ord

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: