Problematisering av floskeln ”Människors lika värde”

Det finns väl ingen som har undgått denna floskel om ”människors lika värde”?

Vad menar de som ständigt flosklar detta? Uppenbart för alla är att de personer som jiddrar om ”värde” inte menar värde i ordets egentliga mening. De anser ju ju inte att alla människor är  ”lika mycket värda” så varför flosklar de om det så hårt? Eller menar de att så fort som man sätter sin fot i sverige, eller åker tunnelbana (och är från MENA o.dyl.) så är de lika mycket värda som en nazist eller det de föreställer sig är en ”rasist”?

Annonser

5 svar to “Problematisering av floskeln ”Människors lika värde””

 1. Magnus Says:

  De menar i likhet med dig att det spelar ingen roll var de civila dödstalen kommer ifrån. Om dödstalen är 400/1 så är det ändå 1 som är förtryckt. Proportion och diskrepans är ju enligt dig för kommunister och lättingar. (IOFS är det nog ingen skräll att SD inte utgörs av matematiker, men någonstans får man dra gränsen.)

 2. Martin Says:

  Var det ditt bidrag till den här diskussionen? Varför säger du inte ”nazist” tre gånger till så kanske du får en klapp på huvudet och blir betraktad som intellektuell?

 3. Varg i Veum Says:

  Jag är nu inte lika våldsamt överintelligent och högt utbildad som du Magnus, så du får nog förenkla lite. Hur får du in ”dödstal” och ”förtryckta” i detta inlägg? Vad har det med någonting att göra? Eller ville du bara känsloyttra dig?

 4. olle Says:

  I vilken enhet mäter man detta värde ?

 5. pappasvenpappasven Says:

  Dessutom så är detta synnerligen svenskt, ja som b…….. t.ex.. I den deklaration som FN (UN) har benämnes i stället ”dignity” dvs ”värdighet”…. så nog är det en floskel skapad av ”vissa” . . .


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: