Hamas, Breivik och problemet Israel/Palestina.

Jag har länge frågat mig varför terror av oskyldiga är ok bara ibland hos hycklare. Varför är det ok att terrorisera? Varför kallas terror för ”försvar” när det kommer till palestinier just? På vilket sätt skiljer sig Hamas terror från Breiviks t.ex.? Den enda skillnaden jag kan se är att Breivik klart och tydligt klargjorde att han ämnade utöva terror mot oskyldiga barn för att få som han vill. Hamas erkänner inte att de utövar någon terror mot oskyldiga, men de anser i praktiken att alla israeler och judar är skyldiga. Precis som Breivik ansåg att framtidens vänsterpolitiker är skyldiga då han föreställer sig att de kommer att fortsätta med det han föreställde sig vara dåligt för Norge och västvärlden. Breivik ville skrämma med sin terror. Han ville skrämma folk till underkastelse. Det var hans syfte med hans massmord.

Syftet med terrormord är att skrämma. Man anser att de oskyldiga är en slags möjliggörare av det som de föreställer sig är ”terror” och ”förtryck”. Eftersom man inte har stake nog att ge sig på de som är direkt ansvariga för den upplevda terrorn så är det enklare att terrorisera de som inte har med saken att göra. Som barnen på Utöya, som barnen i Israel. Sen att Hamas genom blockaden av vapen o dyl. inte lyckas mörda så många oskyldiga som de vill har betydelse i frågan om ”proportionalitet” de skulle mer än gärna vilja vara lika starka som Israel så att de kunde döda fler oskyldiga. Det är syftet med mördandet, inte hur många man lyckas mörda som är poängen.

Har då Israels ledning som syfte att döda så många oskyldiga som möjligt på samma sätt som Hamas har? Är Israels pågående attack menat för att terrorisera oskyldiga till underkastelse? Varför dödar de då i såfall så få? De har ju medel att förinta hela gaza och alla palestinier inom deras intressesfär om de vill. Varför hålla på och dutta liksom om man nu är ute efter att ”utrota palestinier”? som många islamister och dess svans inom västs vänster påstår.

Om man sätter sig in i islamisters och vänsterns tankevärld och använder deras i logik i frågan om varför Israel inte utrotar alla sk ”palestinier” trots att man har medlen, så kan man argumentera att det beror på att Israel är rädd för att det internationella samfundet skulle reagera kraftigt på ett folkmord på en del av araberna. Att israel är rädd för att om de gör som islamister och vänstersvansen tror att de vill göra, så kommer de att hamna i krig. Israel tänker tydligen då att problemet löses bäst genom att ”småterrorisera” oskyldiga för att skrämma Hamas till underkastelse.

Samma sorts individer påstår då att det pågår ett ”långsamt” folkmord genom att Israel ”svälter ut” Gazaborna (vet inte om det pågår nån motsvarande blockad mot västbanken?). I princip påstår de att detta ”långsamma folkmord” har pågått ända sen Israels födelse. Mot det talar verkligheten. Aldrig har det väl funnits så många ”palestinier” som idag? Om vi ska tro den av makten godkända historiebeskrivningen så fanns det mellan 800 000 och en miljon ”palestinier” när Israel bildades, och ”alla” de fördrevs. Jo, de fördrevs alla tydligen. Även de som av araberna uppmanades lämna Israel för att få återkomma den dagen när israel var utraderat. Den dagen skulle komma typ en vecka efter israels bildande när de anföll israel dagen efter bildandet. Bör man inte även rikta sitt missnöje mot såna som lovar sånt de inte kan hålla? Mot de som lurat en att lämna ens hem?

Idag finns det 11 miljoner ”palestinier”. Man tycker ju som att Israel borde ha mer erfarenhet av folkmord för att inte misslyckas så kapitalt i sitt utrotande…. De flesta lever i av väst betalda flyktingläger i muslimska länder som inte tillåter dem att bli medborgare i desamma. Detta för att deras flyktingstatus ska hållas levande. Sålunda hålls de i misär och blir itutade att Israel är deras problem. Inte det att de inte tillåts samma värdighet som det innebär att inte leva som en flykting i ett land som förvägrar dem medborgerliga rättigheter bara för att de är ”palestinier”.

Min åsikt om Palestinaproblemet, som resten av världen tvingas utstå, är att jag anser inte att sk ”palestinier” har mer rätt att återvända (tror någon verkligen, på allvar? att om alla de 11 miljonerna fick återvända så som de, islamister och vänstern vill, att de skulle acceptera Israelisk, judisk, överhöghet? Skulle palestinaproblemet försvinna som genom ett trollslag när ”rättvisa” uppnåtts?) än finnar som förlorat och flytt karelen, än serber som flytt och förlorat Bosnien, Kroatien, Bosnia Herzegovina, än judar som tror på att nån jävla fantasi skulle gett dem ett land. Det finns oändligt antal människor genom historien som tvingats eller känt sig tvingade, att lämna sina boplatser när de förlorat krig. Och det långt innan de så förhatliga ”nationalstaterna” ens uppkom.

För övrigt anser jag att föreställd multikultur inte fungerar (av socialpsykologiska orsaker) vilket vi ser inte minst i mellanöstern.

Annonser

5 svar to “Hamas, Breivik och problemet Israel/Palestina.”

 1. Roger K Says:

  http://www.frie-ytringer.com/2014/07/23/ernasiv-regjeringen-fordommer-israel/

 2. Rune Persson Says:

  Du verkar klar förvirrad i din rasistiska dynga till retorik. Israeler bombar sjukhus, skolor, badstränder, och allt annat där de med 100% sannolikhet även kommer att mörda civila. Detta trots alla förvarningar från bl a FN om att det är rent civila mål där barn och kvinnor ingår.

 3. Varg i Veum Says:

  Med tanke på att de varnade innan de bombade hus som de ansåg vara ett hot pga Hamas, så kan de knappast ha räknat med 100% sannolikhet ”mörda” civila.

  Jag skulle vilja ha en källa på att FN visste vilka hus Hamas använde och inte, och hur de kommit fram till detta. Hade de Hamas krigsplaner framför sig när de delgav IDF informtaionen? Hade de FN-personal som sökte igenom husen?

 4. Rune Persson Says:

  Idag kom det rapporter om att ditt kära Israel sköt ner flyende obeväpnade Palistiner från Human Rights Watch (HRW),
  Vill du ha en källa på det också eller kanske du orkar läsa text tv eller morgondagens tidningar. Pinsama undanflykter
  från din sida. Du kanske har egna källor från IDF som säkert är mycket trovärdigare än FN (ironi).

 5. Varg i Veum Says:

  Ja, jag väntar nog på att det blir officiellt istället för att lita på vad nån ”rune persson” på ett kommentarsfält påstår i affekt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: