Ett ”slöja-fall” igen…

Fast den här gången handlar det faktiskt inte om muslimslöja, utan om en slags modernare variant på samma tema (vara sig själv typ) tatueringar som en ICA-handlare inte ville att en anställd skulle flasha med, för att han har en policy. Den tatuerade flickan har förmodligen ingenting att hämta hos diskrimineringsombudsmannen. Hon är ju inte religiös muslim eller rom. Hon valde att sluta jobba istället för att bära långärmat.

Personligen anser jag i detta fall, precis som när slöjor inte får jobb när det inte passar företagens policy om de inte lika frivilligt tar av sig den som de gör när de tar på sig den, att handlaren gjorde rätt.

Ingen som helst skillnad vill jag påstå. Det ska inte vara nån skillnad på folk och folk.

Annonser

Ett svar to “Ett ”slöja-fall” igen…”

  1. Blodsven Says:

    Klart som fan ICA-handlaren (och alla företagare) har rätt att ställa särskilda krav på sin personal, för att inte tappa kunder på grund av olämplig klädsel o.dyl. Att vi sedan har en idiotombudsman (DO) som skiter fullständigt i detta, öppnar ju knappast möjligheterna för vissa grupper att få jobb. Vem fan vill ha en anställd som ev. tar chansen att springa till DO och kanske ruinera dig? Knappast något idiotombudmannen någonsin kommer att reflektera över….


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: