Islams posörer

Jag har länge funderat över vad vissa muslimers närmast patologiska tvång att tvinga sin tro på andra beror på. Vad handlar föreställningen om att man måste förlita sig på yttre prålverk som slöjor, vilken mat man äter, hur man hälsar på människor, när man ber och andra, om inte neuroser, så åtminstone fixering beror på.

Känner man att man inte är ”riktigt troende” om man inte kan förlita sig på dessa ytliga attribut? Varför är det så viktigt för dem att andra måste identifiera dem som muslimer? Varför är det så viktigt för dem att ständigt bevisa för sig själva att de minsann är ”riktigt troende”? Är en tro så ytlig?  Är inte en tro eller religion viktigare än hur man framstår för andra? Jag har alltid föreställt mig religion, en tro på någonting mer än den fysiska världen som djupare än så. Det verkar för vissa muslimer viktigare att vara en posör än någonting annat.

Annonser

5 svar to “Islams posörer”

 1. Erik Says:

  Muslimer har i allmänhet ytterst svag självkänsla, det är därför de vaktar så noga på alla yttringar gällande sina tomtar och troll.

  Det förvånar mig också att muslimer har så lågt ställda krav.

  Det finns inga religiösa som lägger så mycket tid och kraft på olika böner och viktiga levnadsregler men deras gud verkar inte bry sig om ansträngningarna. Om guden ifråga brydde sig så skulle väl inte muslimer vara ständigt lika fattiga och efterblivna?

 2. Varg i Veum Says:

  Det är väl så Erik, att ju mer man lider i detta liv, desto bättre får man det i himlen sen. Hela den abrahamitiska föreställningen om gud bygger på att allt blir bra sen, bara du gör som vi säger nu.

 3. Erik Says:

  Då måtte muslimerna verkligen få en paradisisk tillvaro på andra sidan…..

 4. Varg i Veum Says:

  Jo, det är det de väntar på. Livet här är inte så viktigt, vilket förmodligen förklarar att den islamska världen aldrig lyckats nå modernt tänkande. Om man läser koranen så förstår man mentaliteten som råder bland muslimer som anser att koranen inte alls är ett påhitt av människan. Inte alla muslimer förstås, ”de flesta” väljer att inte göra så som den där guden säger. En vers (bland många i koranen) illusterar mentaliteten ganska bra. Vers 9:38

  TROENDE! Hur är det fatt med er? När ni kallas att kämpa för Guds sak klamrar ni er fast vid det jordiska; är ni så intagna av vad denna världen [kan erbjuda] att ni [glömmer] evigheten? Detta liv ger er bara torftiga fröjder jämfört med den eviga glädjen.

 5. Sofia Says:

  På tal om tvång och muslimer:
  http://www.islaminfo.dk/FileUpload/documents/frimuslimskindvandringtileuropa_6142.pdf


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: