Myten om de ”1,6 miljarderna” muslimerna

Ni har knappast undgått relativiseringen om att det finns 1,6 miljarder muslimer och alla är individer, och att det ”finns många olika tolkningar av islam”. Argumentet skulle då vara att det är en sån stor grupp att de inte kan klassficeras enhetligt eller ens antyda att det inom islam finns normer och strukturer (= Islamofobi!!)

Denna föreställning finns förutom hos de sedvanliga muslimerna som ibland väljer att särskilja muslimer och ibland betrakta muslimer som en enhetlig grupp när det passar dem (se det infantila tramset om sk ”islamofobi” t.ex.) men även hos vänsterns profftyckare och dess svans och armé av fotsoldater på sociala medier, de jag valt att kalla ”twittervänstern”.

De förstnämnda hycklarna är förutsägbara så dem kan vi ignorera, hyckleri ingår liksom, är inrotat, i deras religion, det snäva filtret som de tolkar sin verklighet igenom. Jag tänkte mest koncentrera mig på vänsterhycklarna här.

Den minst lika hycklande kulturmarxistiska vänstern är ju de som klassificerar och klumpar ihop mest av alla. Finns väl få ideologier där uppdelandet av ”vi och dom” är mer tydligt. Ideologin i sig bygger på att se individen som en bärande del av kollektivet (förvisso lätt utbytbar om den stör maskinen), som representanter för grupper som de definierat enligt ideologin. Naturligtvis tänker jag på alla deras uppdelning av människor tillhörande antingen den ”onda” gruppen eller den ”goda”. De ”goda” är per automatik offren för grupperna de hatar. Vi pratar då om grupper som ”vit majoritet”. Extra onda är den tydligen så enhetliga gruppen vita män, medelålders sådana tycks väcka extra stor anstöt, anstöt som närmast kan liknas vid fobi om man tittar närmare på deras utsagor. Offergruppen är en annan vari ickevita, kvinnor, invalider, HTBTQare, ”fattiga”, hyresgäster, löntagare ingår. Alla är uppdelade och katalogiserade i små fina grupper med särintressen.

Den ”vita” normgruppen anses vara orsaken till offergruppens olycka. En vit anses vara ansvarig för vad andra vita har gjort, inte minst genom historien, eftersom en vit tillhör ”majoriteten”. Det finns ”strukturer” inom ”vithetsnormen” som ”förtrycker”. En vithyad person bidrar bara genom sin vithet till detta förtryck vill man visa. Man anser till och med att man själv som vit socialist är ansvarig eftersom man upplever den koloniala skulden. Man försöker svärta sina vita händer med hat mot ”vitheten”. Till och med inte alls så svarthyade vill känna svartheten genomströmma sin rasifierade bruna kropp. Man vill visa på att inte bara svarta är svarta.

Därför blir det konstigt när vänstern hänvisar till att muslimer inte skulle vara en lika enhetlig grupp som ”vita”. Man försöker låtsas om att inom den muslimska gruppen så finns inga normer, inga strukturer som baseras på religionen, nä alla muslimer, eller ”många grupper” har en alldeles egen unik tolkning som inte alls kan förknippas med andra muslimer (iaf när muslimer gör någonting som kan uppfattas som mindre bra) det finns enligt twittervänstern ingenting som binder dem samman (när muslimer gör någonting som kan uppfattas som mindre bra, som att halshugga folk som inte är muslimer eller fel sorts muslimer, eller när man begår självmord bland oskyldiga t.ex.) på samma sätt som ”vithetsnormen”.

Man kan kan hålla på och relativisera åt alla håll. T.ex. så finns det minst lika många vita som ingår i den sk ”vithetsnormen” som det finns muslimer. Men varför anses gruppen vita vara, om inte enhetliga, så styrda av normer som inga andra hudfärger o muslimer är? Det finns väl minst lika många ”tolkningar” av vithet som islam? Varför hyckla helt enkelt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: