Watch out for Paypal!

Protonmail är en ny mailtjänst från Schweiz som krypterar mailen så att myndigheter o.dyl. inte kan läsa dem. De har sökt crowdfounding och fått in över en halv miljon.

Men Paypal, som tydligen många människor fortfarande litar på, gjorde som de brukar. Ett annat exempel. De frös kontot, denna gången pga. att de inte visste om staten (dvs USA) godkänt att folk får kryptera sina mail om de skulle vilja det. Detta är då som sagt ett Schweziskt företag och Paypal är ett amerikanskt som använder USAs regelverk i sin jakt på allt som de uppfattar som terrorister. Paypal tar till varje chans för att sno pengarna.

T.ex. råkade Avpixlat och Dispatch international för Paypals röveri när några kommunister kontaktade Paypal och kom med grundlösa påståenden (ja, i kommunisters huvuden är det ju inte grundlöst, men i verkligheten) och Paypal frös deras konton och beslagtog insamlade pengarna på en gång. Jag vet nu inte om de fått tillbaka dem, men vill man inte råka ut för problem bör man hålla sig borta från Paypal. De agerar mer eller mindre godtyckligt. Ingen vet hur många miljoner de lyckats sno av folk som inte orkat kämpa mot detta storföretag.

Använd Paypal om du vill, så länge du gör det med öppna ögon och inte kommer och gnäller sen när de fryser dina pengar. Men här har du 12 alternativ som INTE är paypal och som i alla fall än så länge mer eller mindre godtyckligt inte fryser och snor folks pengar. Förmodligen bara en tidsfråga, men men…

Läs om Protonmails Paypalproblem här

2014-07-28 15-05-51

Annonser
Publicerat i kontrarasism. 1 Comment »

Ett svar to “Watch out for Paypal!”

  1. pappasvenpappasven Says:

    Använder inte PayPal längre . . .


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: