Vithet utmanar och provocerar normen av idag.

Föga förvånande har det blivit twitterstorm (”twittervänstern” finns tydligen överallt i världen inte bara här i Sverige) över en film om fantasifiguren abraham i den första fantasyboken, Bibeln. Den här gången är de kränkta är kränkta över att svarta, för 3 500 år sen beskrivs, i en fantasifilm, som ”underklass” och ”tjänare” och att en vit skådespelerska spelar nån svartdrottning.

Läste nånstans även kränkthet över att ”vita” inte fanns där och då. Det är tydligen inte ”historiskt riktigt”. Filmen är inte ”historiskt korrekt” (förutom det att förmodligen fanns svart underklass, svarta kriminella, svarta slavar och svarta tjänare även på den tiden, inte bara efter att Islam hade hittats på) Varför detta skulle vara ett problem framgår inte riktigt, men å andra sidan har kränkthet sällan med rationalitet att göra så det är inte så förvånande. Denna sortens kränkthet verkar mest handla om att visa upp sig som den ”attention whore” man är.

Kommer ni förresten ihåg den svarta kroppen som porträtterade finska marsalken Mannerheim? De som idag springer omkring och är kränkta var rörande överens om att det var löjligt att bli upprörd över att en svart kropp spelade en vit människa (för att använda nyrasisternas språkbruk om ”kroppar”). Förvisso med rätta, de som blev upprörda över det är minst lika barnsliga som de som blir upprörda över en sån här skitsak.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: