Hamas manifest

Det finns ju många som kräver att Israel ska förhandla med Hamas för att ”de är ju demokratiskt valda” Jag antar att samma människor, om de levat under 30-40-talet skulle ha krävt att väst skulle förhandlat med gamle Adolf istället för att kriga, eftersom han ”var ju demokratiskt vald”.

Då okunskapen tycks vara lika monumental som känslorna i Gazafrågan så ska jag länka till Hamas manifest som förklarar klart och tydligt varför de överhuvudtaget existerar.

Har nu hittat den på svenska, jag misstänker att många israelfientliga låtit bli att läsa för att deras engelska inte är så där jättebra. Den börjar så här:

Hamas’ stadga

 

Den Islamiska motståndsrörelsens stadga

 

18 augusti 1988

 

I Allahs, den mest nåderikes namn

 

”I ären det bästa folk, som frambragts bland människorna, enär I påbjuden det tillbörliga och förbjuden det otillbörliga och tron på Gud. Och om de, som fått skriften, trodde, så vore det bättre för dem; bland dem finas rättrogna, men de flesta av dem äro de ogudaktiga. De skola aldrig kunna tillfoga eder annat än ringa skada, och om de strida mot eder, vända de eder ryggen, och sedan få de ingen hjälp. Uselhet hopas över dem, varhelst de anträffas utom i förbund med Gud och i förbund med människor; de ådraga sig Guds vrede och armod hopas över dem, och detta därför att de förnekade Guds tecken och dräpte profeterna utan sak, och därför att de voro olydiga och begingo överträdelser.” (Al-Imran, vers 109 -111. Z: v. 106-108)

Israel kommer att existera och kommer att fortsätta att existera till dess islam kommer att utplåna det, precis som det utplånade andra före sig.” (martyren, imam Hassan al-Banna, i välsignat minne).

”Den Muslimska världen står i brand. Var och en av oss borde hälla vatten, och det spelar ingen roll hur lite, för att släcka vadhelst man kan, utan att vänta på de andra.” (shejk Amjad al-Zahawi, i välsignat minne).

…..

Lite längre ner:

Denna stadga för den Islamiska Motståndsrörelsen (HAMAS), klargör dess bild, avslöjar dess identitet, beskriver dess ståndpunkt, förklarar dess mål, talar om dess hopp, och begär dess stöd, antagande och deltagande i dess led. Vår kamp mot judarna är mycket stor och mycket allvarlig. Den behöver all uppriktig kraft. Den är ett steg som oundvikligen måste följas av andra steg. Rörelse är bara en skvadron som måste stödjas av fler och fler skvadroner från denna stora Arabiska och Muslimska värld, intill dess fienden har besegrats och Allahs seger är fullbordad.

Klicka här för hela manifestet.

 

Annonser

Ett svar to “Hamas manifest”

  1. Den om Likräknarnas hyckleri… | Varg i Veum Says:

    […] Hamas manifest […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: