Den om Likräknarnas hyckleri…

De som följer nyhetssändingar och debatten om Hamas krig i Gaza torde ha noterat hur viktigt det är att räkna lik, sk ”body count” är ett mått på hur hemskt kriget är och vem som är mest ond. Den som har bättre vapen och lyckas förhindra slakt av sin egen befolkning är de som är ”onda” i medias och dess svans ögon. Det av Hamas startade kriget skulle enligt likräknarna inte varit så hemskt om bara Hamas lyckats döda lika många oskyldiga civila, det är andemeningen i deras logik. Hamas terroriserar enligt egen utsago för att de vill att blockaden av vapen ska upphöra (så att de framtida krigen de startar blir mer ”rättvisa” så att israelfientliga palestinavänner kan känna sig nöjda, antar jag) Idag snurrar påståenden om 1500 till 1900 döda ”varav de flesta civila”, och detta ”bekräftas” av inbäddade journalister i Gaza tydligen. Förmodligen kommer 2000-gränsen att passeras innan en mer känslobefriad och faktabaserad undersökning, som inte bygger på Hamas propagandasiffror, görs.

Oavsett hur många eller få som dog i detta krig så är just likräknandet det viktiga. Liken definierar hur synd det är om araberna. Samtidigt med detta krig pågår folkutrotning (vadå? kristna är väl en folkgrupp också?) där muslimer utrotar eller förslavar människor bara av den anledningen att de inte är muslimer enligt en av alla miljarder sk ”tolkningar” av Islam. Men av någon anledning tycks inte likräknarna känna nån större anledning att räkna lik där. Plötsligt är antalet döda inte så viktigt för att väcka lusthatkänslor likt de mot Israel.

Det är intressant och spekulera i vad det kan bero på. Varför är det skillnad på lik beroende på vilken religion de bekänner sig till och med vilka vapen de dödas med? Varför är antalet lik under en godtycklig tidsperiod viktigare än dödandet i sig? Kan det bero på vilka som är förövarna och vilka som är offren? När såg ni människor som i vanliga fall är ute och skriker sig hesa om israels ”apartheid” eller israels ”ockupation”[sic!] av Gaza och ”utrotning” av araber som bor i Gaza, demonstrera mot slaktandet av ickemuslimer för att de inte är muslimer? Det rimmar illa med floskeln om ”alla människors lika värde”. Demonstrationer finns naturligtvis, men gammelmedia och vänstern vill inte bryta narrativet om vilka som är de ”riktiga” offren för de ”riktiga onda”. Ni vet de som är den ”egentliga orsaken” till att en viss religions galningar existerar öht.

Det av Hamas startade kriget håller nu tydligen på och trappas ner då IDF tycks anse att de uppfyllt målen de hade och börjar dra sig tillbaka och därmed går konflikten till status quo (dvs Hamas fortsätter och skjuta sina raketer mot Israel likt de gjort i åratal innan den senaste upprensningen) Likräknarna kommer att vakna först när Israel svarar på attackerna. Och då kommer det vanliga dravlet om ”proportioner” i media skymma det faktum att Hamas är de som står för utrotning, inte Israel.

Vi i väst kommer att skjuta till beslagtagna pengar från arbetare för att bygga upp infrastrukturen så att Hamas kan fortsätta sin klart uttryckta jihad utan att behöva besväras av såna oväsentligheter som att sörja för sin befolkning. När Hamas har byggt nya tunnlar till Israel, när Hamas lagrat tillräckligt med raketer under skolor och bostadshus kommer detta scenario att återigen upprepa sig. Det brukar ta några år, men det kommer och vi går igenom samma propagandaskådespel igen till priset av civila i Gaza eftersom Hamas hela krigs- och propagandastrategi bygger på att civila araber dör. Inte militär makt. Civila döda är det enda vapen Hamas och andra ”befrielsegrupper” har som kan skada Israel.

VLT

Annonser

9 svar to “Den om Likräknarnas hyckleri…”

 1. Erik Says:

  Begriper inte varför folk uppehåller sig där det garanterat kommer att smälla.

  Ta en titt på Google Maps och man finner att det finns massor av ytor i Gaza där IDF sannolikt inte har det minsta intresse av att bomba men där uppehåller man sig inte, trots varningar om kommande beskjutning på andra ställen.

  Är de korkade eller tvingar Hamas folk att vara på ”fel” ställen?

 2. Varg i Veum Says:

  Jag vet inte om Hamas ens behöver tvinga folk att uppehålla sig i närheten av dem och deras vapendepåer. Många föreställer sig att de gör ”motstånd” genom att helt frivilligt agera som mänskliga sköldar. Men visst har du en poäng. Har aldrig tänkt på den vinkeln.

  Hamas skjuter ju som bekant missilerna från ställen de vet kommer att bombas och civila skadas. De skjuter inte från fälten eller öknen. Varje gång Hamas startar dessa krig så borde FN sätta upp tältläger ute i fälten eller öknen. Men känner jag Hamas rätt så lär de väl köra in mobila raketavskjutningsramper in i tältlägren…

 3. Rune Persson Says:

  Ni måste vara helt hjärntvättade och indoktrinerade som köper zionist propagandan som väller ut från apartheidstaten
  Israel som är världens 11 starkaste vapenmakt. Hamas har några tusen fyrverkeriraketer.

 4. Varg i Veum Says:

  Intressant vad formella många ”rune perssons” är, Ni-reformen skedde redan på 60-talet. Jag behöver inte hjälp av ”zionister” för att läsa hamas manifest och konstatera deras handlingar.

 5. Rune Persson Says:

  Och ditt svar är vadå???????????????

 6. Varg i Veum Says:

  Svar på vilken fråga?

 7. Rune Persson Says:

  Gissa tre gånger!

 8. Rune Persson Says:

  Konstaterar även att Varg i Verum inte klarar av att bemöta det jag säger utan kör med lite billiga poäng om
  ”ni reformen”. Frågan är väl om du ens var född på 60-talet med tanke på det barnsliga svaret.

 9. Varg i Veum Says:

  Jag har inget att bemöta. Jag gjorde häcklade över ditt niande som om jag vore flera personer. Ställ en fråga istället för att hålla på och tramsa.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: