Varför tror israelfientliga att Israel har nåt att vinna på att ”förhandla” med Hamas?

Vi har ju alla intill leda fått pådyvlat oss att Israels försvar är ”oproportionerligt” i meningen att det sägs dö 10-tal civila för varje israel som Hamas dödar. Nåja, den siffran kommer som vanligt att revideras om nåt år och vi får veta att, om inte de flesta så var många Hamassoldater och inte civila, precis som i förra kriget. Inbäddade journalister i Gaza har även i det här kriget rapporterat det Hamas talat om för dem att rapportera. Rent av dum i huvudet måste den vara som på allvar tror annat!

Jag har försökt i kommentarer på olika sociala nätverk få svar på vad som inte skulle vara ”oproportionerligt” försvar. Men inte en enda har lyckats svara på den enkla frågan. Jag vet inte, men är frågan svår att förstå? Det vanligaste svaret jag får är att ”israel ska ge upp sin ”ockupation” – som om det skulle få några raketer att sluta regna. Varifrån kommer förresten föreställningen om att det skulle bli fred då?

Noterar också en helt fantastisk kollektiv bortträngning av fakta i Gaza-konflikten. Jag har försökt fundera på vad denna bortträngning beror på. Enda svaret jag kan komma på är att om Hamas inte säger det på engelska så har de aldrig sagt det…

Jag menar hur svårt är det att förstå orden: ”Israel ska utrotas och ”sionister” ska köras ut från Palestina”? Att ingen fred är att tänka på innan dess. Detta står i deras Manifest, ni vet liknande ett sånt som Breivik hade, de säger det gång på gång i media (helst då i arabisk sådan förvisso, i västs media inte så mycket)

Nu senast en topptomte från Hamas som upprepar det igen för säkert tusende gången:

Varför i hela fridens är detta så svårt att förstå? Hur tänker man sig att Israel ska agera? ”Förhandla”?

Annonser

3 svar to “Varför tror israelfientliga att Israel har nåt att vinna på att ”förhandla” med Hamas?”

 1. Pica pica Says:

  Man måste använda logik och det är inte Hamas intresserade av.
  Jag har försökt fråga ”palestinier” här i Sverige vad Israel egentligen är ute efter. De lämnade (alla judar) Gaza-remsan 2005 och hoppades att de skulle ordna fria val och bilda sin egen stat. Såvitt jag förstår är Israel inte ute efter ens en kvm av Gaza. De vill bara leva i fred med sin granne utan terrorattacker och raketbeskjutning.

  Folket i Gaza valde Hamas utan inblandning från Israel, Står de inte för sitt val? Varför pratar de om blockad och ockupation? Om de hade erkänt Israel och bildat sin egen stat 2005 så hade de haft sina gränser med bevakning från grannarna. Se på Egypten! De blev lite sura på Hamas inblandning i deras politik och valde att stänga gränsen och förstöra deras tunnlar. Oavsett var ”palestiniernas” land ligger kan de inte bygga tunnlar in i andras länder! Och får de inte göra det så är de blockerade???

  Nej, det blir aldrig något Palestina för då måste de stå på egna ben och ta av sig offerkoftan.

 2. anonym Says:

  Varför tror pro-sionister att israel har något i landet att göra? Israels tillkomst är som om saudierna skulle skicka tonnvis med vapen till halv-negrerna i Malmö och dessa sedan skulle utropa självständighet, besegra vår armé samt tvinga oss att ge upp halva landet och stockholm till dem, och sedan mura in det vi har kvar och börja skjuta på oss vart 5te eller så år bara för att påminna oss att de anser sig ha rätt att ta livet av oss.

 3. Varg i Veum Says:

  Israel finns där nu, hur de kom dit är lika irrelevant som hur andra nationer kom till. Om nu dina halvnegrer nu kom hit och tog landet av er så förtjänar ni bli av med landet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: