Varför finns segregation?

Hela tiden får vi läsa i media om att ”segregationen” är problemet. Det är problem när olika hudfärger/religioner/kulturer är separerade från andra hudfärger/religioner/kulturer. Vad beror det då på att vart man än vänder sig i världen så ser man människor som delar upp sig i områden utefter vilka de är? eller ”identifierar sig som” som det så fint heter…

Är det så enkelt att sk ”fattiga” hudfärger/religioner/kulturer tvingas klumpa ihop sig? Att om de hade möjlighet så skulle de söka sig till så främmande områden som möjligt, med så få av ens likar som möjligt?

Jag tror inte det. Jag anser att människan, förutom att vara en individ, också är en gruppmänniska. Människan söker gemenskap, inte med folk som är så främmande som möjligt utan med folk som är så lika en själv som möjligt. Det ger en känsla av igenkännande, av trygghet. Av samma anledning samlas alla miljonärer på samma platser.

Ska man ändra detta mer eller mindre genetiskt betingade beteende så måste man införa tvång. Om vi nu bestämmer oss för att försöka implementera teorin om sk ”multikultur” så måste kvoteringar göras. Områden, skolor, arbetsplatser får bara innehålla si och så många procent av vita, araber, romer, svarta. Si och så många procent får vara muslimer, kristna osv… ingen grupp ska känna att de är i majoritet. Ja, förutom den vita då naturligtvis, då vi befinner oss i en vit kontext. När vänstern påtvingar afrika och arabvärlden multikultur så är det en helt annan kontext och då blir det ju tokigt om vita skulle vara i majoritet. Det skulle nog väcka ont blod om ”vit imperalism” och liknande som vi hör dagligen från etniskt vita svenska vänstermänniskor.

Gör man inte detta så får vi de problem som Sverige har med den obefintliga integrationen i spåren av dagens form av invandringspolitik. Att tro att människor som av tvång föses ihop i en klump, automatiskt ska göra så som makten dikterar är kriminellt naivt att tro.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: