Varför ”främlingsfientlighet växer”, varför just idag?

I vetenskapens värld idag ställdes frågan varför ”främlingsfientligheten” växer, och varför just nu. Svaret man kom fram till var att media ”köper narrativet” som sk ”främlingsfientliga partier påstås ha. I klarspråk betyder det, i Sverige, att man ens diskuterar problem som massinvandringspolitiken orsaker. Nån snubbe från nåt undersökningsinstitut gav tipset att man inte skulle fokusera sig på SD som parti utan dess väljare.

Såna som jag då.

Om de skulle fråga mig om varför den föreställda ”främlingsfientligheten” ökar just nu så är ju svaret ganska givet. Inte de vanliga förenklingarna om ”dåliga ekonomiska tider” eller ”rädsla för det okända” och liknande trams, utan mer pragmatiska orsaker. I programmet nämndes även att ursprungsbefolkningen är rädd att tilliten till det gemensamma, det som de facto byggt upp Sverige mer än några invandrare, eroderas när denna ”känsla” eller vad man ska kalla det späs ut med det sociala experimentet mångkultur. Det är en mer intressant synvinkel än de sedvanliga som propageras för med Goebbelsk regelbundenhet.

Mångkultur innebär av naturen att olika grupper håller sig till sitt ”ursprung” för ingen grupp vill förlora sin ”identitet” genom att integreras, eller kanske samlas snarare, kring någonting gemensamt. Samhället blir egenintressernas kaos, typ det vi ser idag där det gemensamma sakta men säkert försvinner i takt med avlägsna, och för kontexten mycket främmande, kulturers intåg. ”Vi måste ha detta och detta, annars förlorar vi vår identitet, vårt ursprung”

Tvärtemot hur den historiska invandringen (som fungerat) varit alltså. Den historiska har aldrig mer än vid några enstaka tillfällen varit massinvandring för övrigt, utan invandringen har varit naturlig. Det komiska är att ingen har förlorat nån jävla ”identitet” genom att anpassa sig till det nya okända som de kommit till genom historien. Sett över många generationer, ja, men det är någonting fullt naturligt och går inte att undvika. Även om senare generationer ”assimileras” så kommer en del av det de tillfört stanna kvar och utveckla, inte heller det går att undvika. Det är inget man ens ska fundera på att undvika, för då är det risk att man får ett samhälle som de som idag flyr hit flyr ifrån. Kulturen som satte dem på pottan vill de, uppmuntras de i svensk identitetspolitik, alltså behålla.

Den upplevda ”främlingsfientligheten” och ”rasismen” beror på massinvandringspolitiken, inte på den enskilda invandraren, som bara är ett offer för de sociala ingenjörernas grandiosa experiment, inte på några föreställda ”dåliga tider” som förenklingarna påstår.

Annonser

5 svar to “Varför ”främlingsfientlighet växer”, varför just idag?”

 1. Erik Says:

  Robert Putnam har tydligt beskrivit hur den sociala väven trasas och tilliten raseras när vi är alltför olika i våra grundläggande uppfattningar om vad som är rätt och vad som är viktigt.

  Mångkultur är fullständigt dödfött.

  För att träna tanken kan vi fundera över vad alla flyktingar kommer från för sorts omständigheter. Kommer de från ”monokulturella” samhällen där man är tämligen överens om saker och ting eller kommer de från samhällen där det råder starka motsättningar, så kallade mångkulturella samhällen?

 2. Argus Says:

  Kollade upp Victoria Dyring, föga förvånande bor hon i Vasastan i en trappuppgång med bara svenska/nordiska efternamn. Hade nog spontant gissat Södermalm men Kungsholmen, Vasastan och Norrmalm eller Östermalm kommer som goda tvåor.

 3. bohmme Says:

  Det är precis rätt, Varg.
  Se bara på Afrika med alla resurser de har. Mångkulturens vagga, om man så säger.
  Inte ens där fungerar det ju. Är det inte olika religioner så är det klaner eller stammar som hävdar historisk rätt till land eller överhöghet gentemot andra stammar.
  Afrika som kontinent är världens största månkulturella landmassa. Men visa mig ett land på denna kontinent där mångkultur, ekonomi och nation blomstrar. En kontinent plågad av folkmord och utrensningar baserade på det jag ovan nämnde.
  De riksdagsmän och kvinnor som förespråkar denna mångkultur kanske borde titta lite närmare på vad den verklighet de infört och vill fortsätta att implementera i vårt land får för konsekvenser. Inte nu men i ett längre perspektiv.
  Att Malmö, rikets 3dje största stad idag befolkas av 52% som ej är av svensk börd och att samma stad även har stora problem med kriminalitet, segregation och där det finns tydliga gränser mellan var svenskar eller invandrare bor.
  Detta var inte vad Per-Albin Hansson menade med sitt folkhem.

 4. Erik Says:

  Apropå Argus:

  Erik Niva – en annan skönande, tydligen sportjournalist – som nu hyllar Södertälje och mångfalden där, bor i Gröndal i en portuppgång som rymmer exakt noll Muhammed. Noll.

  Put your living where your mouth is.

 5. Varg i Veum Says:

  Ja, Erik, läste opportunistens alster där han putsar sin gloria rejält. Han är stolt över sveriges invandringspolitik som fått svenskar – och invandrare som har möjlighet – att fly från multikulturella experimentområden och skolor fortast möjligt, det är i sanning någonting att vara ”stolt” över.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: