Vad är en ”god muslim”?

Den muslimska gemenskapen hatar ju som bekant att behöva ta ansvar för sina medtroendes handlingar i deras gemensamma religions namn, t.ex. på samma sätt som ”vita” har kraven på sig att ”ta avstånd” och ”arbeta emot rasism” om de inte vill bli stigmatiserade för att inte göra det. Sålunda har Islamiska Staten ”ingenting med islam att göra” har vi fått höra.

Om man tittar lite djupare på denna floskel om att någonting som muslimer gör ”inte har med islam att göra” så framträder intressanta saker.

För att en ”god muslim” ska se sig själv som en sån så kräver denne av omgivningen att denne har ”rätt” att tillbedja sin fantasi på det sätt som denne själv anser vara nödvändigt för att denne ska uppfatta sig själv som en ”god muslim”.  Att alla ska ”respektera” hennes föreställningar om hur hon inbillar sig att hon måste kräva av alla för att hon ska få känna sig som en ”god muslim”

T.ex. kan vi ju nämna detta med halalmat, kunna be när hon anser att hon ska be, att kunna ha de kläder hon anser behövs osv. osv. för att hon ska uppfatta sig som en ”god muslim”.

Tydligen kräver inte religionen islam att förskjuta, protestera emot, arbeta emot muslimer som ”tolkar” islam annorlunda. Tydligen, när man ser på vilka reaktioner som uppkommer inom umman när någon ”missaktar” den där muhammed i teckningar, så är lite muslimska halshuggningar, tvångskonverteringar, terrorism i deras religions namn någonting som inte stör deras uppfattning av sig själva som ”goda muslimer”. De som gör det ”har ingenting med islam att göra”.

Men vad skulle hända om en ”islamofob” som jag fick för mig att börja halalslakta människor för att visa på hur pervers religionen är? Hur skulle umman reagera då? Skulle det bli protester mot att jag som ickemuslim ”förvränger” vad som står i koranen och haditherna? Att jag för ut en hatfylld bild av islam som inte stämmer bara för att skada alla muslimer? De som hängt med i debbatten om problemet med islam förstår naturligtvis att ”de flesta” muslimer skulle hoppa ut på gatorna och protestera mot att jag ”hädar” deras religion, deras tro.

Varför? Jag ”tolkar” ju bara?

Eller är det så att det är skillnad på mig som ”islamofob” och en muslim som arbetar för Islamiska staten? Att eftersom muslimen som reciterat tramset inför en imam (det är så man blir muslim tydligen, man säger att det finns bara en gud och att den där muhammed är hans sanna och sista profet – och tror på det inte att förglömma) så är han mer muslim än mig och sålunda är värd ”respekt” så som en muslim? Att om den muslimska umman reagerade så som de gör mot ”islamofobi” så skulle det vara som att protestera mot sig själv?

 

 

Annonser

3 svar to “Vad är en ”god muslim”?”

  1. AMH Says:

    Islam….. Denna satans pajasideologi. Ingen tar ansvar, det finns liksom en öppen dörr för dårar att göra vad som helst. Dels har idioterna stöd i koranen och dels känner dem att det inte finns någon som har eller som tar ansvar. Jag är stolt över att vara islamofob, jag kände lycka då jag märkte att det blev modernt med det uppdiktade epitetet.

  2. Pica pica Says:

    Så går det när man ger tolkningsrätt till idioter. IS säger att de skapat Kalifatet och att de mördar och våldtar för att straffa den store Satan = USA. Samma säger muslimer i Gaza osv de hittar på fiender som ger dem rätt att ”jihada”. Sanningen är dock att de flesta muslimer mördas av andra muslimer

  3. AMH Says:

    Ja de är simpla banditer hela högen, det lär bli trångt i helvetet om 30-40 år. Förhoppningsvis om 1-2!!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: