Calle Bildt: ”rösta inte på SD för då röstar du för järnrör”

Nåja, exakt så säger han inte men det är slutsatsen han drar.

Som de flesta nog har märkt har gammelmedias valrörelsepropaganda mest handlat om att skrämma väljare från att rösta på SD i det kommande valet. Call Bildt tänkte att han inte ska vara sämre så han, eller hans PR-människor? författade ett debattinlägg i DN. (redirectas via unvis för att inte ge några inkomster åt DN tack vare mig)

Där låter han berätta att SDs ”idearv” har orsakat mycket lidande. Och då kom den gamla floskeln om ”tankemiljö” förpackad i ett nytt ord. Han vill inte att man röstar på vars representanter ”springer omkring med järnrör”, gör man det så röstar man för att politiska representanter ”springer omkring med järnrör”

hmm… tänkte jag direkt. Om man röstar på ett politiskt parti så röstar man alltså FÖR allt som det partiets representanter gör?

Vem i helvete ska man rösta på då undrar jag?

Att rösta på moderaterna blir ju att rösta för det ”idearv” som styr oljebolagen (Lundin Oil t.ex. där Calle var styrelseledamot och vilka exploaterar Afrika för att fylla sina egna fickor med pengar) Att rösta på någon falang inom sjuklövern innebär att man röstar FÖR vad alla dessa människor har gjort i respektive parti.

Bloggen ”Petterssons gör skillnad” har roat sig med att samla ihop alla sjuklöverns ”järnrörsskandaler” på denna sida. När du läst allt där inser du att du kan lika gärna stanna hemma imorgon om du tänkt rösta på Sjuklövern om du inte vill rösta FÖR vad dessa partier då tydligen står för

.

3 svar to “Calle Bildt: ”rösta inte på SD för då röstar du för järnrör””

 1. Pica pica Says:

  Jag vet att Calle är utrikesminister men har länge tvivlat på hans intelligens. Iofs är Ullenhag också minister ;).
  Bildt uttalar sig tvärsäkert och med stort självförtroende som den expert han anser sig vara. Mitt problem är att han undervärderar andra människor så till den grad att han inte kan förutse resultatet av sina uttalanden. (Cecilia Malmström är ett liknande exempel).

  Ett av Bildts mindre lyckade mästrande uttalanden var när han skällde ut hela schweiziska folket för att de i folkomröstningen sagt nej till mer invandring. Detta skedde när Schweiz’ politiker ville köpa JAS. Jag läste då vad schweiziska tidningar skrev om Bildts utskällning och talade även med vänner där nere. Surprise! Det blev en folkomröstning om man skulle köpa JAS. Folket sa nej till JAS-planen.

 2. AMH Says:

  Att den patetiska spillran inte kan hålla sig till att lisma med ambassadörer och döpa barn till Blancheflour, han måste ha en metallstång i rektum alltså. Ibland undrar jag om inte mantrat – Jag är en dumstrut, rabblas om och om igen i skallen på han!?
  Vad vill han med sina SD-fientliga uttalanden? Att f! blir vågmästare? Jag tror egentligen Carl Bildt ville bli kriminell, men han snubblade på en rutten gurka in i politiken!

 3. Erik Says:

  ….och det idéarv som Jonas Sjöstedt bär på,hur skall det bedömas? I runda slängar 100 miljoner döda efter att de har varit oförsiktiga och begått åsiktsbrott….

  Det skall bli en underbar söndagskväll!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: