Historia som inte lärs ut i skolan – The Soviet Story

När ni hör diverse kommunister jiddra om ”klasskamp” och ”klasskrig” och kanske funderar på vad de babblar om. Denna film visar bakgrunden till deras föreställningar och Nationalsocialismens socialistiska/Marxistiska rötter.

I skolan fick vi, och dagens ungar får, lära sig om hur hemsk den dära Adolf var, men i verkligheten var han och hans socialism en dvärg i jämförelse med broderideologin i öst. Vad gäller mord, slakt och utrotning i alla fall. Skillnaden bestod mest i att nassarna gick på etnicitet istället för ”klass” när de bestämde vilka de skulle utrota (nu var det förvisso alla klasser, rika, arbetarklass och fattigklassen som var offer  för kommunismen) men de båda ideologierna har liknande föreställningar om individens nytta för deras riken och vad man ska göra med de onyttiga i deras samhällen.

Vi har i skola och media fått lära oss att sovjeterna ”befriade” ditten och datten från nazismen genom sin ”modiga” kamp och självuppoffring, men det talas inte lika patetiskt känslosamt om att denna ”befrielse” kom först efter att Hitler inte gjorde som Stalin och han kommit överens om. Det pladdras om att si och så många sovjetiska soldater ”offrade” (offrades är mer verklighetsnära beskrivning) sig mot nazismen och att deras system producerade en formidabel krigsindustri som ”folket” byggde upp i kampen mot fascismen. Fakta är att utan det så förhatliga USAs kapitalistiska system så hade sovjet troligen varit en munsbit för gamle adolf.

Filmen på youtube har ingen text i de korta partier där ryska talas, vittnesmål som bekräftar det den engelska speakerrösten förmedlar så det går att se filmen med någorlunda behållning ändå.

Men jag rekommenderar ladda ner filmen från Piratebay. Svenska plus en massa andra språk finns som undertexter.

När man sett filmen kan man ju fundera på varför kommunister har sån fäbless för galna islamister. Kan det bero på att islamismen spelar på samma totalitära känslosträngar som de två föregående ideologierna där individen och dennes frihet till varje pris ska förintas?

 

Annonser

Ett svar to “Historia som inte lärs ut i skolan – The Soviet Story”

  1. Sovjets nazistiska bröder | Varg i Veum Says:

    […] Jag har igen tittat på dokumentären ”The Soviet Story” som i dagarna har sänts i kabel-kanalen Axess. Såg den redan för ett par år sen och skrev lite om det. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: