Det ”riktiga” islam, vad är det?

David Wood, förvisso en sån där religiös, men ändå, avlivar myten om sura 5:32 som bland diverse islamofiler är så populär att ta ur sin kontext för att försöka lura i folk som inte är ”islamofober” (dvs såna som inte satt sig in i vad Islam innebär egentligen. Ja – egentligen! det finns myriader av tolkningar av islam och jag utmanar vem som helst att försöka tala om för muslimerna och islamofilerna om vilka tolkningar som är fel/rätt och varför de föreställer sig det)

Fakta är att det inte står någonstans, mig veterligen i alla fall, i koranen eller haditherna att muslimers imamer fritt får ”tolka” vad som står där. Ren logik säger ju då att ”tolkningar” per definition är irrläror, det gäller alla ”tolkningar” Att de sen gör det i alla fall är ju bra. Det är bra att det finns några muslimer som väljer att tolka bort perversioner i koranen. Som väljer att ignorera det sjuka med religionen. Men det finns ingenting som säger att deras föreställningar om koranen skulle vara mer ”rätt” än t.ex. Islamiska statens föreställningar bara för att de väljer ut körsbären ur tårtan och kallar det ”det riktiga islam”. Det betyder heller inte att jag påstår att alla muslimer är som Orcerna i IS. (Notering till ev. islamofiler som förirrar sig till denna ”islamofobiska” sida då de pga. sin mentala konstitution gärna föreställer sig att vi ”islamofober” påstår.)

Nåja, åter till ursprungsämnet. Sura 5:32 Folk som Obama, Cameron och jag tror till och med statsminister-fredde springer omkring och försöker tala om för alla att det islamska staten och alla andra liknande muslimer inte företräder det ”riktiga islam”.

Suran handlar om att den där allan skulle ha sagt att ”döda en själ och det är som att du dödar hela mänskligheten” (eller liknande dravel, här är suran så du kan läsa själv. Notera att jag tagit med hela 6 olika ”tolkningar” av versen, förutom den svenska översättningen som är längst ner. Det visar att de olika ”tolkningarna” är samstämmiga så det råder inget tvivel om vad som tolkats fram av alla de som anses vara ”lärda” inom fantasin.

Låter det förvirrande? Ta dig tid och lyssna på David Wood som förklarar det på ett sätt så att till och med imamer (borde) förstå det logiskt.

Annonser

4 svar to “Det ”riktiga” islam, vad är det?”

 1. Magnus Viklund Says:

  Nåja, den bok som fortfarande är mest populär i Sverige förbjuder ju homosexualitet, otrohet, grisätande o.s.v. Så då får vi väl inte tolka den bokstavligt heller (annars, goodbye kräftor och humrar). Vi sparkar ju helt lagligt våra präster som tolkar som skriften lär bokstavligt, ty vi röstar om vad som ska gälla, skrift eller inte.

  Katoliker och ortodoxa är givetvis kättare, blablabla. Men om inte Sverige hedrar dessa läror, eller vår egen lutherska, kan vi väl inte särskilt fördöma somliga, är vi en sekulär stat eller inte?

  Om nu vissa judar eller muslimer vill tvätta bort blodet mellan varje slakt, och betala för det, varför ska vi bry oss? Tror ingen av oss skulle kunna blindtesta kött som det lästs en välsignelse över eller inte.

  När man tycker det är dags att klaga över andra troendes böcker, utan att kunna läsa sin egen, vilken helvetestid det blir, bokbålen verkar ljumma än, värre kommer.

  Vän av ordning kanske säger att de flesta inte tror på gud, men då borde det inte vara viktigt vilken bok de som tror läser eller tolkar heller…

 2. AMH Says:

  Islam är som att gå två steg framåt, och tre tillbaka. Like going forward – in reverse. Islam är så obegripligt och helt verklighetsfrämmande och det gör den satansideologin så extremt svår att få grepp om. Though shall not kill – Tydligt budskap från gamla testamentet.

  ”I will strike terror into the hearts of the non-believers.”
  Alla terroristers favorit. Glasklart budskap, och budskapet är svårt att böja om till något kärleksfullt och hemmatrevligt. Den remsan rättfärdigar allt våld mot de otrogna och den ger koranen den korrekta benämningen – The satanic verses.

  Allt är uppbyggt på att härska och söndra, mästra och förtrycka. Kvinnan är med mest för att mannen ska behagas och det visar på förtryck, hat och ett kompakt mörker. Islam har inte haft någon reformation och ingen Martin Luther, och kommer aldrig att få heller. Det är dårarnas, banditernas, krigsherrarnas och stråtrövarnas ideologi och den passar de mordiska hundarna som handen i handskan. Förbjud islam, förbjud koranen, deportera de muslimer som inte konverterar tillbaks ner till Mena, riv moskeérna, elda upp friskolorna och riv bönerummen. IS har visat nivån och agendan och den är tydlig så hit ska fanskapen i alla fall inte välla in mer.

  Svårt att genomföra realistiskt men en underbar tanke. Amen

 3. Varg i Veum Says:

  Magnus Viklund. Jag har ingen ”egen bok”, var har du fått det ifrån? Det säger ju sig självt att bibeln och torah är samma skit som koranen eftersom den senare är plagierad mer eller mindre från de två föregående (även om de som hittade på koranen lagt till än mer perversioner), men med skillnaden att vi inte har samma problem med dem som med utövarna av islam. – längre eftersom vi förpassat skiten till historiens träckhög och inte tar dem på allvar. Det är bara fånigt att komma med trams om ”jamen..bibeln då!” Hur tänkte du där?

  Problemet vi har idag är att tack vare att alla islamofiler och halalhippies är så jävla rädda för att bli halshuggna om samhället skulle behandla islam på samma sätt som kristendom så har man börjat se på föreställningen religion igen som någonting viktigare än ändra hobbies.

 4. Varg i Veum Says:

  AMH. Jag håller inte med dig om att man ska utöva våld (annat än mot muslimer som utövar våld) eller förbjuda islam. Jag anser inte ens att man ska förbjudna tron på sk ”tolkningar” som såna muslimer som påstås ”inte ha med islam att göra” har. Alla ska få tro på vad de vill, de ska även få propagera för vad de vill. Problemet är det finns en attityd i svenska samhället om att man måste ”respektera” skiten.

  Jag anser att vi bör gå tillbaka till den sunda inställning till religion som vi hade här innan islams intåg. Fast frågan är om det inte är för sent? Det finns inga tecken som tyder på att etablissemanget har några ambitioner att ta lärdom av historien.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: