Ska känslor få styra invandringspolitik?

Aftonbladets Wofgang Hansson bloggar om att flyktingar på medelhavet dör när de försöker ta sig till ”Fort Europa” (som vänstern kallar sedvanliga gränser för) och hur vi som demokratiskt har valt ”Fort europa” orsakar att människor dör när de inte automatiskt får permanent uppehållstillstånd i ”Fort Europa”.

Ja, det är hemskt att folk dör. Men ska man alltid låta känslor styra? Allting? Är det realistiskt? Varför inte försöka se förbi dem? för de är faktiskt inte till någon större nytta om man vill lösa problem, de ger på sin höjd tillfällig lindring i samvetet åt de som känner sig skyldiga till sin ”koloniala skuld” att ställa gränserna på vid gavel. (för alternativet är ju ”omänskligt” enligt känslorna)

Varför dör människor när de tar sig till europa? egentligen? Dör de för att det är ”fort europa”? Dör det lika många människor som tar sig till ”fort saudiarabien” eller ”fort yemen” eller ”fort Qatar”? Eller dör det människor för att människohandlare tjänar pengar på det? Eller dör människor för att det finns föreställningar om Europa som inte stämmer? Varifrån kommer dessa föreställningar? Vem är skyldig till dem? Det finns många alternativ till de enkla förklaringarna.

Om man nu låter känslor styra så skulle jag vilja, mot bättre vetande förvisso men ändå, vilja fråga känslorna hur man tänker sig vidöppna gränser rent praktiskt? Vad händer när känslorna fått som de vill? Det fins hundratals miljoner flyktingar i världen. Enligt svensk känslodefinition finns det miljarder med flyktingar. Och eftersom sverige är ensamma om sin i verkligheten bisarra definition av de som ska få permanent uppehållstillstånd så kommer sveriges öppna gränser i känslomänniskornas fantasivärld vara extra utsatta.

Det är jättefint att uttrycka känslor, men var är eftertanken? Var är realismen? Berätta hur ni tänkt, om ni ens gjort det? hur det i realiteten ska gå till? Varför är det så in i vassen svårt att ens få en hint om hur man ”tänkt” sig det hela?

Annonser

5 svar to “Ska känslor få styra invandringspolitik?”

 1. Svenssonsundran Says:

  Sverige behöver en annan politik. I Sverige hjälper vi ca 100-200,000 flyktningar per år.
  I världen så ökar fattigheten med ca 85 miljoner människor per år.

  logiskt kan vi se här att Sverige inte gör någon stor skillnad. MEN – Hur påverkar Sveriges invandrngspolitik andra länder? Vi har världen mest generösa flyktingpolitk, och detta har vi av en anledning. Att försöka få hela Europa att ta sitt ansvar.

  Jag säger istället – vad tror du händer om Sverige stänger sina gränser helt? Hur påverkar de andra länder i övriga Europa? till någon positivt lr negativt?

  Idag finns det 45 miljoner människor på flykt. Idag bor det (enbart i Europa) ca 800,000 miljoner människor.
  Här se vi, att hade varje land i Europa tagit sitt ansvar så hade det inte varit några större problem. Och nu pratar jag endast Europa – vi har fler världsdelar. USA/Australien etc. Så dessa 45 miljoner KAN få hjälp.

  Annars röstar jag för en annorlunda immigrationspolitik där pengarna satsat betydligt mer i bistånd.
  Kollar vi i Afrka så lever de på 2 dollar / dag och 5,6 miljarder människor är fattigare än vad de är i Mexico.
  Obalansen i ekonomin är det som är ett av de större problemen. Men det går även att utnyttjas. Prisena är helt annorlunda i ex Afrika än vad de är i Sverige. Exempelvis 1 miljard kronor i Afrika kan göra en betydligt större nytta än 1 miljard kr gör här.

  Dock är detta inget man kan ändra på en dag. Och det behövs ett betydligt ökat, globalt, samarbete. Med human tänk & vetenskap/forskning i Focus. Inte kåta privatägda föetag som vill göra pengar på andras lidande.

  – En svenssons undan

 2. Anonym Says:

  Även om vi vill ge allt till alla är det en utopi. Tyvärr drabbas landets svagaste, sjuka och fattigaste när våra politiker ska/måste tillfredsställa sina egon.
  Och vissa gör miljonvinster på invandringen, såväl som på samhällets svagaste, sjuka och fattigaste. Vilket ger ett splittrat Sverige som valet mycket tydligt visade på.

 3. Zonja Says:

  Flykt från krigsområden i olika länder sker på gra. av att den psykopatiska eliten skapat dessa krig i syfte av mer makt, kontroll över naturfyndigheter etc. Att människor slaktas, barn och kvinnor våldtas, män lemlästas, att helt vanliga människor drabbas som vill leva sina liv i fred och bruka jorden är oviktigt i denna strävan efter mer makt. Själva våldet mot befolkningen fyller funktionen av att skrämma dem på flykt, därav de grova övergreppen..

  Sverige är i allra högsta grad delaktig i anledningen till att människor tvingas fly från Syrien bla. Vi gör stora vapenaffärer med Saudi, som i sin tur underhåller Isis med vapen och utbildning. Vi är ett lydland till USA, därav en av anledningarna till att Obama kom till Sverige, för att avkräva regeringen beslut om PUT till alla Syrier, vilket gör det möjligt att dränera Syrien på utbildad arbetskraft och intellektuella, vilket i sin tur medför att Syrien lättare krossas.

  USA tillhandahåller både vapen och utbildning till terrorister. Eliten är ute efter att krossa Assad, anledningen är självklart av ekonomisk art. ISIS vidriga våld ger legitimitet till att gå in över Syrien och bomba. Sverige är med andra ord bidragande orsak till att människor tvingas på flykt från Syrien. Ingen av Svenska politiker ställer den viktiga frågan, varför det uppstår krig i olika länder, varför människor tvingas på flykt och vilka som ligger bakom det hela och tjänar på det.

  Att islamisterna utnyttjas som mördarmaskiner kan ju tyckas vara ett geni drag, då islamisterna egen agenda är att bygga storkalifat, deras enfald och hybris gör att de inte förstår att de endast utnyttjas som mördarmaskiner, en arme av lydiga slavar utan egen vilja och förstånd. Ingen ur eliten har som syfte att ligga med rumpan i vädret, be till ngt. för dem helt främmande, inte heller behöver deras vackra kvinnor riskera att tvingas gå omkring i ett skynke, vackra kvinnor är ju en statusmarkör och bör visas upp som ett bevis på mannens makt. Så när islamisterna utfört sitt slavarbete så är med största sannolikhet deras saga all.

  Att Borg, Reinfeldt och Bildt som sannolikt styrt upp de andra 2 på order av Obama och de som styr honom, efter valet drar till USA med arroganta flin all over the face, är ingenting märkligt, de utförde sitt slavarbete, precis som Isis gör, utan egen vilja, självrespekt, courage och förstånd, som de duktiga killar de är, de lyder bara order utan betänkligheter, de kommer att belönas med ngn internationell viktig post som tack för hjälpen, både för att ha hjälpt till med att krossa Syrien, fått folket där att mördas och lida, fösa iväg dem från hem, hus, familj och jord, på flykt till andra länder där Sverige utgör ett starkt flyktalternativ.

  Dessa herrar har dessutom genom att tilllåta USA agera militärt från Sverige i syfte att pressa Ryssarna på sikt ev. bidragit till Sverige kommer att hamna i krig på hemmaplan. Naturligtvis är vi Svenskar oviktiga i dessa sammanhang, om vi mördas, våldtas, lemlästas i krig, är inte så viktigt, precis lika ”oviktigt” som det som nu sker med. Syrierna.
  Dessa herrar kommer om WW3 uppstår under deras levnad möjligtvis befinna sig med sina familjer nedgrävda i ngn bunker, kanske i Sydamerika . Inte helt säkert med tanke på att slavar i gemen inte brukar tillmätas ngn större betydelse när de är förbrukade och de utfört sina uppgifter. Herrarna brukar ju som bekant se ner på sina underdåniga slavar, då de, då de ser dem påminns om den egna karaktärsbristen.

  Spelar ingen roll om det är Sossar eller alliansen som styr, planen är redan klar och som bekant så var Sverige representerad på senaste Bilderbergmötet, som vanligt.
  Som jag ser det så behöver Svenskarna nu skapa allianser med de av invandrarna, som inte gömmer sig bakom täckmanteln flykting av andra skäl än krig, utan allianser med de som är intelligenta och har förmåga att förstå anledningen till varför de tvingats på flykt och är beredda att ta strid för sanningen. Stora volymer ifrågasättande invandrare som är kritiska mot Svensk politik och Sveriges delaktighet i de krig som förs nu är inte vad kulturmaffian, den fördummade vänstern och våra politiker kommer att bli glada över. Att underskatta en del av de människor som kommit och kommer att komma till Sverige vore ett fatalt misstag, de av oss runt omkring i världen som försöker förstå sammanhangen kämpar alla för samma sak, och vi bör göra gemensam sak.

  Staten gör allt för att detta inte skall ske, därav särbehandligar, påhittade rasismanklagelser , en gnällande politiskt korrekt kulturmaffia utan hjärna som premieras med bekräftelse, polisledningens flathet, eftergifter och döljande av faktisk brottstatistik bla. Poliserna i Sverige i dag har det inte lätt och många av dem förstår den större bilden, men med hot om sanktioner tvingas de till tystnad.
  3 saker gör de flesta människor i skarpt läge, på hela planeten: Ropar på mamma, ber till ngt som man uppfattar som en högre andlig allomfattande makt samt ropar efter och ringer till polisen.

  När det då visar sig att skillnaden mellan politikerna och Hells Angels är att Hells Angels är ärligare än politikerna eftersom de aldrig påstått annat än att de är kriminella laglösa, så uppstår error i hjärnan hos de poliser som reflekterar över vad som sker, deras statliga uppdrag är bla. att skydda medborgarna och på vems sida skall de stå när det visar sig att politikerna går bakom medborgarnas ryggar med ett trolöst agerande och försätter hela landet i kris. Dessutom sänks antagningspoängen till polishögskolan, vilket inte borgar för fler poliser med integritet och självrespekt. Polisen tränas dessutom i att gå mot massan , som robotar vid upplopp. Men som vi alla vet, vi är beroende av polisen, vi förväntar oss hjälp i kris och det är vad vi oftast får.

  Vi är alla lurade och förda bakom ljuset och i det läge som vi befinner oss nu i Sverige så är läget kritiskt, så vi skall inte negligera samarbeten av vikt och att sträva åt det hållet ser jag som utslagsgivande för hur det kommer att gå, enade vi stå…..söndrade vi falla…..bättre att dö upprätt och påminna våra politiker att deras egen splittringskampanj inte alltid lyckas, att se deras fasa om de ser massor av subversiva systemkritiska invandrare tillsammans med medvetna Svenskar framför sig vore ngt. oerhört upplyftande.

  De finns ….jag vet… i somras bla. så ringde en uppretad Irakisk tandläkare till Täppas på P1, han tryckte brutalt till Täppas, bad honom i princip hålla käft tills han pratat klart. Han påvisade genom erfarenhet från sin egen praktik, att flyktingar särbehandlas på bekostnad av Svenskar. Svenskar som bad staten om hjälp med tandvård pga. bristande ekonomi, fick nobben, medan flyktingarnas tandvård i princip var utan övre gräns och staten betalade som en självklarhet för hela kostnaden. Han ansåg det hela var totalt galet. Jag pratar med en del invandrare och vet att det mullrar i leden.
  Precis som vad som sker med EU parlamentarikerna sker med de sk. flyktingarna (alla är inte på flykt) Vi bakbinder dem genom frikostiga favörer och betalningen är tystnad och det är få som vågar bita den hand som göder dem, dessutom manipuleras många av invandrarna att tro att många i Sverige är rasister, vilket de klokare av dem inte går på, de ser oss Svenskar, hör oss, bemöts av oss, trivs med oss, och är beredda att kämpa tillsammans med oss för en sanning om vad som egentligen sker bakom kulisserna, avtäcka planen bakom krigen och Sveriges del i dessa krig.

  De medvetnare av de invandrade har dessutom en annan pålaga som drabbar dem och som tigs ihjäl i Svensk media, de är hotade inom den ”egna” gruppen” ofta av sina egna landsmän, hotas till liv och lem, familjen utsätts bla. Infiltratörer av både kriminell, politisk och religiös art, ibland passar alla de epiteten in på angriparna de råkar ut för. De ifrågasättande flyktingarna inser att Europa är i fara, att Europas fall, deras länders sönderfall i krig och terror hänger samman, de vämjs, skräms och skäms över att se andra flyktingar parasitera och utföra kriminella handlingar mot de Svenskar som betalar för deras frikostiga förmåner och gett dem en nystart och fristad, dessa kloka människor behöver vi finna, identifiera och samarbeta med, eller tvärtom de behöver ta kontakt med oss, det är en global strid det handlar om, så även motståndet, och uppriktigt sagt så är det inte bara Svenskar som inser att vi inte kan fortsätta med massinvandringen till detta ganska så lilla avlånga land.

  Anledningarna, de som tjänar på krigen och depop. är roten till det onda och måste angripas, massinvandringarna till Europa och Sverige i synnerhet är symptom i en betydligt mer skrämmande agenda. Den slav som inte gör uppror, vare sig det gäller länder, folk eller individert, förtjänar inte annat än att vara slav, vilket BIldt och hans hejdukar aldrig kommer förstå då detta faktum vida överskrider deras fattningsförmåga.

 4. Varg i Veum Says:

  Oj, det var ord och inga visor Zonja, jag styckesindelade ditt inlägg så att det blev lättare att läsa. Jag förstår att det finns en agenda. Har nyss läst in mig om petrodollar och guldmyntfot och ser att det inte bara är sk ”konspirationsteorier” det handlar om, utan verklighet och logik.

 5. Peter T Bohman Says:

  Zonja!
  Det är bra att du överdriver.
  Vad som är det mest jävliga är att det mesta ligger mycket nära sanningen.
  Bin Laden var en av USAs förtroliga i kriget mot de Ryska trupperna i Afghanistan och sades enligt CIA vara en av USAs trognaste allierade.
  Att Bin Laden hade en annan agenda kunde inte dessa intelligenser förutse.
  Det tyder antingen på en fantastisk inkompetens och ett underkännande av hela USAs underrättelseverksamhet, eller en sk ”masterplan”.
  Vi vet alla att 9/11 inte var ett terrordåd utan ett noga planerat event av USAs regering för att kunna rättfärdiga sitt krig mot Irak och den sk terrorismen.
  När en opinion började växa så ”bevisade” ju Rumsfeldt att det fanns massförstörelsevapen och att dessa hade använts mot kurder etc. Han kunde via sina källor tom peka ut var dessa vapen fanns.
  Vi vet alla resultatet.

  I Syrien har USA finansierat IS på många sätt eftersom Al Assad inte vill dansa efter deras pipa.
  Wikileaks kan ge mycket fakta om detta.

  Den flyktinganstormning vi nu ser är helt enligt Zionistisk medias agenda.
  Vi får se en liten drunknad pojke, men får inte veta sanningen om de omständigheter som gjorde att pojken drunknade.
  Vi får inte ens veta att familjen fanns i Turkiet, där familjen bodde tryggt.
  Vi får inte veta att media förvrängt denna tragiska händelse till absurdum när sanningen var att pappan önskade sig bättre tandvård. Detta trots att många svenska medborgare söker sig till Turkiet för att få proteser och implantat eftersom att samma vård du kan erhålla i Sverige kostar mindre än hälften i Turkiet.
  Pappan visste att flyktingar får gratis tandvård här och utnyttjade sin familj för att slippa betala för sitt gebiss.

  PK-media vill att alla skall hoppa på empatitåget och glömma alla medmänniskor i vår omedelbara närhet som har det svårt och öppna sina hjärtan.

  När det väller in ”flyktingar” och statsministern talar om tältläger så undrar jag om inte detta är ett fint sätt att säga att nu är det bra.
  Har inte statsministern kuk nog att säga som det är så är det vår förbannade plikt som väljare att se till så att vi får ett nyval snarast.
  Vi gullar med de rika ekonomiska flyktingarna med pengar som är vikta för bistånd och ingen reagerar.
  Herrejävlar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: