Varför SD ”överraskade” i valet är en no-brainer..

Som bekant så är ju förvirringen stor hos gammelmedia och otal proffstyckare på vänsterkanten över varför SD blev Sveriges tredje största parti, men en över 100% uppgång i stöd. De opinionsundersökningar som gjordes innan antydde inte det. (nåja, det beror på vilka institut man använde som referens, tecknen har funnits där i, just opinionsundersökningar, i åratal)

I tidningen ”Dagens Samhälle” frågar en debattör från ett opinionsinstitut vad det beror på att de inte lyckades identifiera trenden innan valet. Han är den som jag anser kommer närmast problemets kärna: Hatet mot avvikande åsikter i det svenska samhället.

Det är ganska uppenbart att de opinionsinstitut som använt personliga utfrågare via telefon är de som missat trenden totalt. Anledningen till det torde väl vara uppenbar för alla…eller?

Med tanke på att såna mäktiga aktörer som Expressen med enorma resurser och annan ”antirasistisk” media och deras uppviglande mot sverigedemokraternas väljare, inte minst med hjälp av vänsterextrema individer i ”Researchgruppen” som mer eller mindre olagligt är snabba med att släpa fram folk med avvikande åsikter (nåja, en del var ju ”hat” förvisso, men varför skulle just SDare inte få ”hata”?) till skampålen för alla att spotta på, så är det självklart att man i telefoninterjuver säger att man röstar på sossarna eller moderaterna. Webundersökningarna däremot har i åratal belyst trenden. Men dessa har man viftat bort med att sverigedemokrater är ”aktiva på nätet”. Ibland är till och med sverigedemokrater ”organiserade” på nätet enligt profftyckare och dylikt.

Därför springer de omkring idag efter valet som nackade höns och undrar vad som hände.

Annonser

2 svar to “Varför SD ”överraskade” i valet är en no-brainer..”

  1. Pica pica Says:

    Ja, varför har de fel så ofta? Sveriges PK-politiker och -media har så länge inbillat sig själva att de alltid har rätt och därför aldrig lyssnat på motparten. Istället har de talat om för väljare, läsare och tittare vad som är rätt åsikt. De som vågat ha motsatt synsätt har förföljts, hotats, trakasserat och t o m mist sina arbeten. Kan varmt rekommendera Pat Condells senaste video om de progressiva (Finns bl a på Vlad Tepes blog).

    Titta t ex på Erik Ullenhag i debatt mot Jimmie Åkesson. Han talar hela tiden om för Jimmie vad SD står för varvat med snyfthistorier om någon specifik flykting. Tänk om Ullenhag hade lagt ner lite mer av sin tid som integrationsminister till att lösa problemen med varför vi inte lyckas integrera våra invandrare?

  2. Varg i Veum Says:

    Man kan lugnt säga att uttrycket ”inte se skogen för alla träd” passar som handen i handsken på PKs som Ullenhag som kör sin känslopropaganda med enskilda snyfthistorier. Ett gammalt, men tydligen fortfarande gångbart, billigt politikerknep.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: