När ska afrika göra upp med sitt mörka slavförflutna?

De som följer det socialistiska narrativet har ju fått lära sig att vita europeer i princip uppfann slaveriet. Att slaveriet inte alls hade pågått i hundratals år i den islamska världen och Afrika innan nån vit ens visste vad afrika var. Men den som är intresserad av sanningen kan ju läsa detta. och detta De vita slavhandlarna kom till ett färdigdukat slavbord egentligen. Det gör det naturligtvis inte mer rätt när vita gör samma sak, de borde ju av naturen, sin vithet, ha varit mer utvecklade tycks man mena då just vit slavhandel väcker så mycket känslor hos vissa, men man blir som lite trött på den billiga vänsterpropagandan.

Annonser

5 svar to “När ska afrika göra upp med sitt mörka slavförflutna?”

 1. Mats Says:

  Intressant frågeställning. Jag anser att man kunde räknat med ett bättre beteende från de ”vita” eftersom de utvecklat en annan typ av humanitet som inte fanns i andra länder. Samtidigt med slaveriet i USA så fanns det till exempel författare och andra med ett civiliserat tänkande, jag menar att inget sånt existerade i de andra länderna som använde slavar. Det borde ha funnits en större förståelse. Slaveriet bromsade också den tekniska utvecklingen i USA, speciellt när det gäller bomullsplockning, fanns ju av naturliga skäl inget intresse för det när kostnaden för arbetskraft var så låg. Med facit i hand så kan man nog säga att det blivit billigare för USA’s sydstater att själva ha plockat upp bomullen med inhemsk arbetskraft med lite justare arbetsvillkor. På lång sikt naturligtvis.
  Hur västvärlden idag hanterar globaliseringen är liknande. Det är billigare att massproducera produkter i låglöneländer som redan finns än ge sig in på dyrare produktutveckling. De länder som idag vågar bryta mot den trenden kommer bli framtidens iländer och de länder som förlitar sig på att utveckla låglöneproduktion med hjälp av invandring kommer att bli framtidens uländer.

 2. Varg i Veum Says:

  Ja du har en poäng där Mats. Jag för min del anser inte att man kan lägga såna krav på vita i historien utan att erkänna den vita människans/kulturens överlägsenhet 😛 När det gäller människan i historien så kan man inte döma dem efter de moraliska föreställningar som för dagen är på modet. Visst, det fanns fritänkare då också, men de hade inte makten att förändra människan i ett nafs.

  Människan var, och är, i ständig utveckling. Det är meningslöst att fördöma vad människor 100,300 eller 2000 år sen gjorde eller inte gjorde. De gjorde det de var förmögna till i den situation som rådde då. Därför finner jag, den mycket känslomässiga, koloniala skulden, som de allra flesta vänstersvenskar och andra världförbättrare lider av, omogen och till ingen nytta i det stora hela. Den förbättrar ingenting, den är snarare kontraproduktiv om man lever i nån slags föreställning om att man vill förbättra världen. Den koloniala skulden verkar mest vara nåt slags psykiskt verktyg för dessa människor för att de ska kunna bearbeta sina individuella problem snarare än att förbättra världen.

  Människan är människan, svarta, gula, bruna eller muslimer (muslimer är tydligen en egen ras nuförtiden om man ska tro såna som flashar med sin upplevda ”antirasist” -gloria) var inte ett dugg bättre människor eller hade moraliskt högre stående samhällen än vita hade. Det blir faktiskt inte sant bara för att man ständigt upprepar mantrat så som vänstern ständigt gör för att försöka lura i folk att deras ideologiska föreställningar skulle vara svaret.

 3. Mats Says:

  Håller verkligen med dig här, speciellt angående hur skuldkänslan används.
  Det är svårt att ändra vänsterns ”sanningar”. Vi har ju en åsiktselit i Sverige som bestämmer sanningen, ibland på förhand.

 4. Mats Says:

  Min uppfattning är att människan, liksom allt levande på jorden, kan delas upp i raser om man vill. Däremot anser jag att det är att gå över ån efter vatten att ha det som ett hjälpmedel för att stoppa den förödande invandringen. Människan kommer alltid att dela upp andra människor i grupper för att få struktur i sin uppfattning om omgivningen. Vit/svart, gammal/ung, kvinna/man och så vidare. Det viktiga är inte att människan gör så, dessutom är det ofrånkomligt, det viktiga är hur man är mot de som är olika. Vi kommer alltid att värdera andra som skiljer sig från oss på olika sätt, vi äter kanske djurkött men inte människa. Det beror på att det är inbyggt i generna att de som är mest lika oss själva är något vi vill bevara. Därför tycker jag att det är löjligt att inbilla sig att man tycker alla är lika värda. Vad som är viktigt är hur du är mot de som du värderar lägre, inte att blåsa upp sitt ego med att skryta med att man behandlar alla som lika värda eftersom det inte förändrar mer än att påstå att man är snäll och god eller ond och ondskefull. Hur man sen behandlar andra är beroende av sociala omständigheter. En anställd på McDonalds servar sina kunder, h*n försöker inte lösa världssvälten och han förstår oftast att det inte skulle gagna någon om han gjorde det och McDonalds skulle gå under. Det betyder knappast att han struntar i världssvälten men att han tar ansvar för folk han har omkring sig. Just det där att det är sociala omständigheter och inte baserat på att andra människor är olika anser jag är viktigt att poängtera ibland när invandringen diskuteras. Antirasister ser det ju som att vi har en oändlig rikedom i de vita länderna och det bara handlar om illvilja att vi stänger gränsen.

 5. Varg i Veum Says:

  Vi är rörande överens Mats. Människan skapar alltid ett ”vi och dom” – inte minst de som pladdrar om människors lika ”värde”. Jag vet nu inte någonting om det är inbyggt i generna, vilket det säkert är, men det är fullt logiskt att människor grupperar sig utefter grupper som de identifierar sig med. Det är en omogen och irrationell fantasi som dagens svenska vänster lever i när de inbillar sig själva att de tycker att alla är lika mycket ”värda”.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: