Ett nytt ”hijabfall”…

Nåja, inte riktigt. Denna gången handlar det om judestjärnan. Tydligen anses den mer politisk än slöjor och andra muslimska maktsymboler/handlingar. Grabben ska naturligtvis ta kontakt med DO så han kan inkassera 60 000kr som belöning för sin kränkthet.

Själv anser jag att denna snubbe inte är mer diskriminerad än en slöja. En arbetsgivare, även en judehatare, ska enligt mig få avgöra vilka politiska maktsymboler som han vill att hans företag ska förknippas med. En jude eller muslim blir inte mindre jude eller muslim om de inte ständigt får vifta sin ”penis” i ansiktet på folk. Om de känner att de tappar sin tro (eller vad de nu tror händer) så var nog inte den religionen någonting för dem, en svag religion som inte lyckas övertyga henne om att en tro är någonting mycket djupare än ytligheter som tygstycken och ovälkomna symboler.

Annonser

Ett svar to “Ett nytt ”hijabfall”…”

  1. Pica pica Says:

    Det finns många företag som har en dresskod och det borde vara upp till den som betalar ut lönen att bestämma. Inom t ex sjukvården används vetenskap som har infört vissa regler, t ex inte långärmade plagg för att förhindra smittospridning. Nu såg jag att en av våra nya politiker (V) gått ut och vill göra undantag för muslimska kvinnor? Vad är nästa? Vägra sprita händerna? Eller att behandla motsatta könet? Eller att skjuta upp operationen p g a att man måste be?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: