Tänk om det är så

Tänk om det är så. Gunnar Sandeling och Karl-Olov Arnstberg tar upp en för mig en öm fråga. Detta med anonymitet. Jag väljer att vara anonym av just de anledningar som nämns i inlägget.

Då dessa sk ”värderingar” som man måste ”dela” med företag hänger på om inkvisioner som Researchgruppen, Expressen eller vänsterkidsen i ”interasistmen” lyckas få kritiker av invandringspolitiken till skampålen eller inte så är det mest hälsosamt att vara anonym i Sverige. Fakta är att det behöver inte vara staten som genom lagar förtrycker åsikter och människors frihet utan oftast är det den stora majoritetens konsensus som förtrycker. Därför framstår länder som Sverige på pappret som ett ”fritt” land där man får uttrycka sina åsikter som man vill.

Precis som Arnstbergs och Sandelins artikel nämner så undrar jag hur det kommer sig att så många av oss känner att vi måste vara anonyma i ett land med åsiktsfrihet. Är det bara någonting vi inbillar oss eller beror det på att vi noterat vad som händer med folk som modigt väljer att tycka och tänka öppet?

Invandring och mörkläggning

att vi som är kritiska mot Sveriges invandringspolitik har fel. Vi talar om hur landet kommer att sänkas ekonomiskt men Sverige har ju faktiskt den starkaste ekonomin på fyrtio år. Det säger Reinfeldt och en gammal statsminister måste man naturligtvis kunna lita på. Vi blir beskyllda för att vilja skruva tillbaka Sverige till ett homogent femtiotal, men det är omöjligt.
Det är en gången tid och hade den bara fått fortsätta med samma enhetliga och tråkiga svenska befolkning, så hade förmodligen alltsammans gått i stå. Ett samhälle behöver ständiga förändringar och utmaningar för att vitaliseras. Vi kanske behöver invandringen ungefär som en gammal häst som behöver ett piskrapp emellanåt för att kvickna till (Behöver hästar det? Inte den blekaste).

View original post 1 558 fler ord

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: