Den om tramset”rasifiera”

Det finns en massa bruna offerkoftekroppar som föreställer sig att de är de är ”rasifierade”. Det är förståeligt att de söker offerrollen i detta socialt kontruerade propagandaord då det tilltalar vänstern, det är ju liksom där föreställningar om ”sociala konstruktioner” och ”intersektionalitet” och identietspolitik öht fabriceras i parti och minut. Men för att man ska vara ett offer på riktigt så bör man inte vara som de som man anser gör en till offer. Det vore ju..eh..hyckleri?

Bruna kroppar anser att vita ”rasifierar” dem, att vita förknippar bruna kroppar med ”stereotypa särdrag” pga deras bruna kroppar. Detta barnsliga trams kan ju lika enkelt smetas på bruna kroppar då just de som anser sig vara dessa ”rasifierade” bruna kroppar tillskriver vithyade ”stereotypiska särdrag” Själva föreställningen om ”rasifiering” bygger på att man rasifierar vita. Man hittar alltså på ett ord, en föreställning, som endast kan förklaras genom att göra det man påstår att andra gör mot en? För att en brun kropp ska förstå vad ”rasifiering” är så bör denne skåda inåt först innan hon börjar peka finger åt andra. Kanske fråga sig:

”Kan jag döma andra genom att rasifiera själv”? eller ”Ska jag vara så stor i orden när jag uppenbarligen hycklar”?

Det intressanta är hur fenomenalt blinda för sitt hyckleri de som identifierar sig själva som bruna kroppar är.  Det går inte att ta såna fåntrattar på allvar helt enkelt, så varför inte lägga ner och försöka hitt på nåt som åtminstone är lite logiskt?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: