Hycklaren Janne Guillou och hans märkliga logik

Janne Guilou har helt rätt när han säger:

Men man kan ju inte ­diskutera politiskt med meningsmotståndare som åberopar Gud.

 

Det är en  logisk och praktisk inställning som fler borde ha. Men det komiska med den hära gubben är ju att han säger det i försvar för att palestina ska bli självständigt. Israel ska alltså diskutera med muslimer om att de ska få en egen stat? I sin artikel hänvisar han till att folkpartiets inställning till Israel baseras på ”partiets frikyrkliga rötter”.

Läs mer på Samtiden som noterat den typiska vänsterlogiken hos en av vänsterns frontfigurer.

Annonser

2 svar to “Hycklaren Janne Guillou och hans märkliga logik”

  1. Benny Says:

    Han menar nog att israelerna åberopar sin gud och påstår att de fått landet från den här guden. Mig veterligen gör ju inte palestinierna samma anspråk med sin gud, vilken ju ironiskt nog är densamma som israelernas! Dock så är denna del av världen så indoktrinerad med gamla hämndlystna ideologier att någon fred i sikte inte finns inom överskådlig tid. I takt med att jordens befolkning ökar så dramatiskt kommer dessa konflikter över land och resurser att tillta över hela jorden.

  2. Varg i Veum Says:

    Han menar på att man inte kan diskutera med folkpartister som hänvisar till en gud. Och nog hänvisar araberna till fantasin om att nån muhammed skulle ha flygit på en häst upp till himlen från jerusalem.

    Och ja, det finns galna judar som tror att marken tillhör dem för att en fantasi som nån hade sa det. För dessa är religionen lika viktig som för vilken arabisk islamist som helst. Inte förrän civilisationen slutar dalta med religion kommer det att bli någon ordning på dessa problemfolk.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: