Varför i hela fridens namn ska man ta religiösa hänsyn?

Det är dags att börja ifrågasätta vansinnigheterna med att ta hänsyn till fanatiska religiösa. Är det inte någon ultrakristen sjuksköterska som medvetet söker jobb där det ingår att utföra abort så är det fanatiska muslimer som kräver att sjukvården ska anpassas efter deras religiösa neuroser. För att inte tala om att skolkök o.dyl. ska tillhandahålla mat som religiösa föräldrar tror att deras fantasi kräver. Denna patologiska rädsla för att ”kränka” religiösa känslor har gått för långt.

Om nu fanatiker inbillar sig saker och ting så får de ta konsekvenserna av sina föreställningar, samhället ska inte behöva anpassa sig mer till dem än andra neurotiker (vilkas tvångssyndrom ligger närmast till hands att jämföra med)

Annonser

3 svar to “Varför i hela fridens namn ska man ta religiösa hänsyn?”

 1. Peter L Says:

  Låt oss säga att religionen är vetenskapens motsats där de fundamentalistiska tolkningarna är de extrema yttringar som för tillfället skapar problem i samhället. På samma sätt skapar ett strikt vetenskapligt synsätt på livet, människorna och samhället stora problem. Flera av de stora misslyckandena i närhistorien baseras på ett vetenskapligt, logiskt och strikt känsloneutralt synsätt på hur samhället bör styras, kommunism, nazism, fascism och fundamentalistisk kapitalism. Pendeln svänger just nu mot ett antiintellektuellt styrelseskick, detta i kombination med en gravt inavlad elit i symbios med en medieindustri befolkad av strebrar och fördummade rövslickare har gett oss det samhälle vi nu ser. Jag har en ide om ett sekulärt samhälle baserat på ett vetenskapligt synsätt och med ett STORT mått av moral, etik, empati och tolerans som något eftersträvansvärt. Jag ser inga strömningar i den riktningen i Sverige idag.

 2. Varg i Veum Says:

  Jag förordar inte att religion ska utrotas på något sätt, att folk inte får vara troende, det får gärna finnas religiösa politiker o dylikt för den delen, men jag menar att samhället ska inte behöva ta någon särskild hänsyn till att de är religiösa. Religion är fantasier och samhället ska inte anpassas efter såna. De religiösa kan vara hur religiösa de vill, de får föreställa sig att nån fantasi tvingar dem att bära en slöja eller äta mat där man plågar djur religiöst istället för sekulärt. Men de får vackert vara det hemma hos sig och på fritiden.

  Tänk om en massa start trek nördar skulle få för sig att de i alla lägen måste ha på sig star trek kläder, eller, även om de är utdöda nu men ändå, om skinheads skulle kräva att de fick ha sin uniform på samma sätt som fanatiska muslimer har sin, varför skulle vi då inte ta lika stor hänsyn till dem? Antingen låter man varenda stolle som känner för att ställa krav på andra att anpassa sig efter dem, eller så låter man ingen göra det. Att låta alla bete sig som fanatiska muslimer kommer aldrig att ske eftersom det vore vansinne och det skulle bli kaos. Jag säger bara att just religiösa inte ska ha tolkningsföreträdet när de drabbar andra människor med sina föreställningar..

 3. Peter L Says:

  Jag är helt överens mig dig, ingen har rätt att tvinga andra att dansa efter sin pipa, allra minst religiösa fundamentalister.
  Inte heller politiska fanatiker oberoende av hur rätt de tror sig ha.
  Det finns ett enkelt uttryck för detta, lev och låt leva. Mer behövs egentligen inte för att skapa ett bra samhälle, den korta meningen innehåller hela hemligheten.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: