Vänsterns ständiga väderkvarnskamp

Kommunisten Johan Ehrenborg har hittat på en rasisthistoria ”av opinionskaraktär” som han kallar det. I sin pinsamma propagandatext skriver han:

Förförra fredagen misshandlades en fjortonårig pojke av tre vuxna män utanför fritidsgården i Hällefors så illa att han behövde ambulanstransport till sjukhus. Det har inte gett något större eko i media. Varför inte? Polis tillkallades och kom till platsen, varvid de berusade vuxna männen fördes in till den drogfria fritidsgården bland en massa drogfria och mer eller mindre chockade ungdomar för att förhöras om misshandeln. Efter förhöret släpptes de berusade männen och drog ner på Café Christina för att festa vidare. Varför släpptes de så snabbt?

Kan det ljumma intresset i media och polisens slappa agerande hänga ihop på något sätt eller är det i stort sett i sin ordning att flera vuxna misshandlar en fjortonåring på öppen gata i Hällefors?

Den här fjortonåringen råkade vara ett ensamkommande flyktingbarn och de tre männen var svenskar. Det är heller ingen hemlighet att männen uttalade sig rasistiskt både före och efter misshandeln. I mina ögon gör det att misshandeln blir värre, om det rör sig om ett misstänkt hatbrott.

Hade medias och polisens agerande varit annorlunda om det varit en vanlig svensk fjortonåring som tre vuxna invandrare hållit fast och stampat i nacken? Vi vet inte, men det känns i vilket fall som helst inte alls bra och jag hoppas att det är många fler som reagerar och hjälper till att säga ifrån när den råa, nakna och osminkade rasismen visar sitt ansikte på öppen gata. Sverigedemokraterna kanske tycker att det hela är i sin ordning, men övriga partier borde manifestera ett avståndstagande tydligt och bestämt. Ett Hällefors där man inte törs visa sig offentligt om man inte har ”rätt etnicitet” är avskyvärt och alla goda krafter måste samarbeta här.

Jag älskar mångfald, oavsett om det är biologisk, kulturell eller som i Hällefors historia, etnisk mångfald. Det berikar samhället och borde ge oss bättre förutsättningar att hålla den öppna rasismen nere och helst borta. Alternativet är skrämmande för de allra flesta av oss.

Pojken är återigen hemma, i Hällefors som är hans nuvarande hem. Har vi lärt oss en läxa nu så att inget värre händer och de ensamkommande barnen kan vara trygga i vår kommun?

Han frågar sig, på fullt allvar som det verkar:

Hade medias och polisens agerande varit annorlunda om det varit en vanlig svensk fjortonåring som tre vuxna invandrare hållit fast och stampat i nacken?

Vi som följer hur gammelmedia arbetar kan ju lugnt konstatera att gammelmedia inte hade nämnt att det var vuxna invandrare som misshandlade en svensk. Det hade hetat någonting om hur de var offer för svensk ”rasism” egentligen.

Man kan ju tycka att en ledarskribent borde ha någon koll. Men karln är nog helt medveten om vad han skriver, han är ju vänsterpartist och som sådan hittar han gärna på historier för att sprida sina insinuationer och konspirationsteorier om ”rasism”. Han undrar också varför de släpptes så snabbt. Tja, kanske för att det som han påstår aldrig har hänt? Kanske för att poliserna som faktiskt kontrollerade anmälan kom fram till att det inte fanns fog för arrestering?

Läs mer på Fria Tider

Annonser
Publicerat i vänstern. 2 Comments »

2 svar to “Vänsterns ständiga väderkvarnskamp”

  1. Anonym Says:

    Du borde ju också hålla koll, det är inte ens Johan Ehrenborg som har skrivit ledaren.

  2. Varg i Veum Says:

    Noterar att de tagit bort artikeln nu, och det är möjligt att Johan inte skrivit det, stämmer det så hade jag ingen koll på det, men vänstern är ett kollektiv som likt borgerna så de är ganska lika i sina åsikter och yttranden, har man hört en så har man hört alla, så det har egentligen ingen betydelse i sak om han skrivit det eller var den som tillät att det publicerades.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: