Nej, vi män känner oss inte idiotförklarade inte genom våldtäktsmålsdomar

En vit medelålders kvinna skriver i SvD om hur hon ser att män ”idiotförklaras” när män ursäktas i diverse våldtäktsmål.

Under året har flera uppmärksammade sexualbrottsdomar fått hård kritik, men förvånansvärt få manliga röster hörs i debatten. Trots att det finns både mansförakt och unken kvinnosyn i rättsväsendets syn på våldtäkt.

Är det så enkelt som att män inte själva har insett hur de som grupp idiotförklaras av ett system som bygger på myten om mannens sexualitet som aggressiv och ostoppbar?

Några killar som åtalats för att ha våldtagit en flicka med en flaska friades eftersom hennes protester enligt domstolen kunde ha missförståtts som ”blygsel”. En annan man sa att han trodde att de höll på med S/M-sex och att tjejens nej och skrik var en del av spelet. Ytterligare en man friades för att ha haft sex med en sovande kvinna genom att hävda att också han sov.

Fantasin har liksom inga gränser. Det verkar gå att skylla på snart sagt vad som helst, och komma undan med det. Om en är en man.

Jag ska förklara varför ”vi män” inte tar åt oss det som vänsterns vulgärfeminister försöker tillskriva oss. Det beror på att vi män, som är fostrade i en någorlunda fri kultur i alla fall, förstår vad individens ansvar innebär. Vi springer inte likt feminister omkring och klumpar ihop folk och tillskriver dem egenskaper utefter vilket kön de har. Att klumpa ihop våldtäktsmän bara för att de är män är som att klumpa ihop alla kvinnor varandes horor bara för att de är kvinnor. Det finns förvisso en del män som anser att kvinnor är horor likt det finns feminister o dylikt som anser att män är potentiella våldtäktsmän bara för att de är män. Det är svårt att ta sånt där kolektivistiskt vänstertrams på allvar.

Vi förstår att det finns galna män och att dessa galna män uppmuntras till sina perversioner genom att deras individuella handlingar ursäktas med floskler om ”patriarkat” och att deras handlingar skulle vara ett resultat av ”samhällets syn på kvinnor” istället för att göra det som samhället är skyldig att göra: skydda kvinnor från dessa män. Samhället ska se till, fel, samhället ska – garantera – att dessa män inte gör om det och att offren aldrig någonsin behöver komma i kontakt med förövaren igen. Hur samhället gör det är samhällets problem, inte offrets.

Nu har vi inte ett Minority Report-samhälle så vi kan förutse vilka män som blir vansinniga och våldtar kvinnor så vi kan inte garantera att det inte händer med en ny man, men de som redan visat vilka de är ska kvinnorna skyddas ifrån.

Annonser

4 svar to “Nej, vi män känner oss inte idiotförklarade inte genom våldtäktsmålsdomar”

 1. Pica pica Says:

  Är det inte medelålders vita svenska män som är F! och feministers första hatobjekt. Till Gudruns förvåning har det inte tagit så bra (de kom inte in i riksda’n) tack och lov! Kanske p g a av att det inte fanns några sådana män som tog på sig skulden och identifierade sig med bilden av våldtäktsmän både på gatan och i arbetslivet.

  Som kvinna kan jag inte säga annat än att jag aldrig blir feminist av den modell som erbjuds idag. De är fega bitterfittor som dessutom har en snedvriden verklighetsuppfattning och följaktligen aldrig kommer att bidra med något positivt i vår vardag.

 2. Oliven Says:

  Alltså ”feminister” hatar inte män. Det finns inte en sorts feminist, det finns många olika. Det du nu gör är ju precis det du säger att ”feminister” gör- du klumpar ihop en grupp av människor och tillskriver dem gemensamma egenskaper. Det är långt ifrån enbart kvinnor som är feminister, många män är det också.

  Om en inte kan erkänna att det finns samhälleliga strukturer i samhället, går det aldrig att förstå vad feminismen vill. Det är samhälleligt tillskrivna manliga egenskaper som Wennstam syftar till i artikeln, varför är det något dåligt att de blir friare?

 3. Erik Says:

  Det finns en grupp personer som behöver särskilt skydd i svenska fängelser.

  Typiskt är det våldtäktsmän.

  Till och med tjyvar och banditer finner våldtäktsmän så erbarmligt omanliga. Alltså behöver vi inte för ett ögonblick ta till oss av feministernas beskyllningar om att vi alla är potentiella våldtäktsmän som bara väntar på rätt ögonblick för att begå våldtäkt.

 4. Varg i Veum Says:

  Jag vet allt om detta med ”strukturer” helt enkelt för att jag är en sk ”rasist” (fast enligt nyspråket i undergruppen ”kulturrasist” då jag inte anser att hudfärgen definierar hennes karaktär) jag vet att en kultur formar människor, deras föreställningar och tankar. Jag vet inte om du läst mina tidigare alster här på bloggen men jag har många gånger tjatat om just ”strukturer” – fast då hos gruppen vänstermänniskor och muslimer (ja, jag är ”islamofob” också) helt enkelt för att dessa grupper, eller snarare sagt de som brölar högst i grupperna vägrar erkänna sina egna ruttna strukturer. Det är ju alltid lättare att peka finger än att sluta hyckla.

  Om vi nu går till detta med ”strukturer” och våldtäkter. Ja, de finns enligt mig. Men de finns för att man vägrar göra någonting adekvat åt dem. Istället försöker man flumma om ”sociala konstruktioner” och annat trams.

  Och sen detta med att ”det finns många olika slags feminister”. Det är ingen idé att du kör med dessa barnsligheter här om du vill bli tagen på allvar. Det är som jag ser bara en känslomässig undanflykt när man känner att man måste använda sig av när man känner att man måste kommentera men inte har argument i sak.

  Ja? det finns många olika slags av vad som helst. Vad är poängen med att komma med en sån floskel? Är det nån som påstår någonting annat? Säjer jag att jag vet exakt hur alla feminister är? Det fattar väl vem som helst att det normala är att alla i en grupp inte är identiska, det är en logisk, social och genetisk omöjlighet som man inte ska behöva förklara för vuxna människor. Du får nog komma med nåt bättre istället för den gamla uttjatade undanflykten. Det torde inte vara svårt att förstå att jag menar vulgärfeminister som författarinnan till artikeln: De feminister som har föreställningar om att män som grupp har ett ansvar för vad andra enskilda män gör.

  De som du anser vara de ”rätta” feministerna som du känner talar för alla feminister och kvinnor, vilka är det? Vilka har den rätta ”tolkningen” av vad ”feminism” är? Bara så jag vet vilken av alla grupper som gömmer sig under feministkjolen jag ska argumentera emot så att du inte tror att jag menar varenda liten feminist som finns, så jag slipper floskeln om ”de flesta” eller ”många olika sorter”.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: