Mormonerna erkänner Joseph Smiths polygami…jaha….jäsp?

Något förvånande erkänner nu högsta mormonska ledningen att även ”profeten” Joseph Smith höll på med månggifte. Runt 40 fruar skulle han ha haft.

Det är nu ingenting nytt för oss som är intresserade av religion ur ett kritiskt perspektiv, mormonerna har putsat upp fasaden ordentligt sen gamle joseph hittade på sagan. Det finns många tokigheter inom mormonismen, som är en relativt ny religion. Men de stolligheter som Joseph Smith hittade på visar på ett ganska tydligt sätt hur tidigare profeter, som muhammed t.ex. arbetade. De hittade på uppenbarelser från nån de påstod vara gud för att det skulle passa dem och deras lustar och för att styra undersåtarna. Muhammed gav ju som bekant pedofilin ett ansikte (kanske är det därför han inte får avbildas 😛 ) och hade även han detta med polygami som en favoritsysselsättning som han så feministiskt (han anser ju att kvinnor är lika mycket värda som män har vi hört) förbjöd kvinnorna att hålla på med.

Det problem jag har med den religion som hittades på av judarna och sedermera kopierades och förvandlades av både kristna och muslimer är hur en ”allsmäktig” gud tillåter en viss standard för såna som muhammed, adam och eva, och joseph smith (som de facto var exakt lika mycket ”profet” som muhammed eller jesus)) och deras samtida och en annan standard för alla andra som råkar leva i en annan tid. Jag menar, ni har väl hört tramset om ”tidsandan”? Det finns ju fanatiska muslimer som påstår att det var enligt ”tidsandan” ok att sätta på nio-åriga flickor, tillåta slaveri och hugga halsen av folk för att de inte böjde sig framåt när islam ville stoppa in den där bak. Det var enligt ”tidsandan” ok för adam o evas söner att sätta på sina systrar.

Man bortförklarar denna logiska kulletbytta med att ”religionen är föränderlig” och ”omtolkningsbar” när det som lärs ut inte passar med den moral som råder för tillfället. Men som jag alltid har frågat, utan att få svar: var nånstans i bibeln eller koranen, som påstås vara sanna, skrev gud: ”Tolka detta som du vill”? Eller ”I framtiden gäller inte det som jag säger nu”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: