Kommunistmiljonärers hycklande

GT har tittat lite på vad kända svenska kommunister tjänar. Sven Wolter, nån Lass Diding och Pia Sundhage används som exempel på kapitalistiska kommunister. Som vanligt inom socialismen så låter det lite annorlunda när man själv får sökarljuset på sig. De är ju inte som dom där andra rika, de som ”suger ut arbetarklassen” de är bättre kapitalister för att de är socialistiska kapitalister.

Kommunisten Wolter ursäktar sin rikedom som kapitalismen skänkt honom med att han inte tjänat något på andras arbete som de onda ickesocialistiska kapitalisterna. När man inte ”utnyttjar” andra för att skapa sin rikedom inom kapitalismens ramar så är det ok att vara kommunistisk miljonär får vi veta. Pia Sundhage skänker faktiskt pengar till Läkare utan gränser.

De delar absolut inte värderingar med kapitalister som Bill Gates, Warren Buffet, Zuckenberg eller Richard Branson som lovat att skänka bort minst halva sin förmögenhet i organisationen ”The giving Pledge” på deras hemsida kan man se andra multimiljonärer som skrivit under, nästan alla vita medelålders män faktiskt…. Läser t.ex. att Bill Gates hittills har skänkt bort över 200 miljarder kronor för att hjälpa de svagaste. Det säger inte lite om hur man ser på den svaga människan när man jämför vad kapitalister och kommunistiska kapitalister gör med sina personliga rikedomar.

Kommunisterna vill att just deras personliga miljoner inte får röras, just de ska få behålla dem. De har ju arbetat för dem och ska således tjäna mer än andra. Helst ser de att alla ”solidariskt” betalar, vilket i realiteten betyder att beslagta andras pengar, förmodligen för att om alla beskattas så dras mindre skatt från deras förmögenheter. Att personligen offra sig för andras bästa är inte sådär jättepopulärt inom kommunismen, inte när man kan tvinga andra för att betala för deras föreställningar om ”rättvisa”.

Personligen anser jag att även kommunistiska miljonärer förtjänar det de arbetat ihop, problemet är bara deras hyckleri.

 

Annonser

2 svar to “Kommunistmiljonärers hycklande”

  1. Martin Says:

    De lär väl investera sina pengar på börsen de också. Alltså ”profiterar de på andras arbete” de också.

  2. Varg i Veum Says:

    Ja, det stämmer ju, tänkte inte ens på det.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: