Propagandan som blev viral i gammelmedia

En socialistisk teatergrupp hade hittat på en föreställning om rasism som de turnerade med i skolorna. I gammelmedia fick vi veta att teatergruppen blivit ”utsatt för rasism”, förmodligen helt efter socialisternas plan om att ”bevisa” hur djup rasismen är i Sverige.

Det intressanta är dock att det tycktes vara omöjligt att först kontrollera om det som ”antirasisterna” verkligen var sant innan man publicerade påhittet. Istället får vi flera dagar efteråt, när eleverna slår tillbaka mot propagandan, veta hur det gick till egentligen. får vi veta det journalisterna som rapporterade historien skulle ha tagit reda på innan de blev en lydig megafon åt såna som påstår sig vara ”antirasister”. Skadan var naturligtvis redan skedd. Alla som har ens den minsta insikt i hur propaganda fungerar förstår att de som är mottagliga för propagandan får vatten på sin kvarn, de får återigen ”bevis” på hur rätt de har i sin föreställning om den stora vita raskonspirationen mot alla ickevita. De tror på vad de ser i gammelmedia, är det saker som bekräftar deras konspiratoriska föreställningar så kommer de naturligtvis inte att söka mer information frivilligt. Därför är det viktigt för gammelmedias trovärdighet att de alltid ger båda sidorna av en historia direkt! Att de gör sitt jobb helt enkelt. Riktig journalistik handlar om att granska påståenden – Även när de kommer från folk som står journalister när åsiktsmässigt!

Detta är symptomatiskt för svensk gammelmedia i sin jakt på klick och uppmärksamhet. De arbetar inte journalistiskt, de granskar inte – de arbetar ”agendasättande”. Och ändå tycks de vara förvånade, skvallerpressen i alla fall, över att folk inte köper deras tidningar så att de måste sparka journalister.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: