Den koloniala skulden…

Det är mången vänstertomte som gnäller på USA, väst, vita osv. osv. De känner den patetiska skulden för vad dessa gjort i världen och historien för att skapa sitt välstånd som miljoners med fattiga vill ta del av. Denna sortens människor känner alltså på fullt allvar skuld över vad folk med en viss hudfärg gjort för hundratals år sen!

Det är dessa människor som pga. sina skuldkänslor vill öppna Sveriges gränser på vid gavel åt alla de som de föreställer sig vara drabbade av att väst kunnat utvecklas välståndsmässigt. Samtidigt lapar de villigt åt sig av det överflöd som detta system skapat. Det som faktiskt är resultatet av allt hemskt. Undrar om de nånsin reflekterar över att vårt samhälle hade inte sett ut som det gör om USA inte gjort allt de gjort?

Kanske nån enstaka gjort det och kommit fram till att nu är det dags att ”ställa saker och ting tillrätta”. Följdfrågan blir då utifall de tänkt det där extra steget förbi de omedelbara känslorna? För att den ”rättvisa” som de eftersträvar ska kunna införas så måste man i logikens namn ”ta från de rika och ge till de fattiga” (alltså de som är ”rika” enligt deras definition) Tror de på allvar att man kan göra det utan att rasera det som byggts upp? Tror de att det välstånd vi idag har i väst skulle bestå om deras känslor blev till verklighet? Om de nu tror på denna ”rättvisa” som ska betalas enligt nån bisarr tanke om arvsynd, varför är det så svårt och vara ärlig och rak och säga det de menar: Nu ska vi ta från dig det vi anser vara ”rättvist” och ge till de fattiga vare sig du vill eller inte för vi anser att du är skyldig till vad dina förfäder gjorde.

Annonser

4 svar to “Den koloniala skulden…”

 1. Pica pica Says:

  Nu är du inne på att använda samma argument som en viss kategori. Ingenting är mitt fel. Att jag är fattig har inget att göra med att jag inte vill arbeta. Jag blir orättvist behandlad av andra på grund av ditten eller datten.

 2. Varg i Veum Says:

  Jag hänger inte med riktigt om vad du menarr Pica.

 3. Pica pica Says:

  Ber om ursäkt Vargen, den där hörde inte hemma här.
  Vad gäller den koloniala skulden så har jag inte drabbats. Jag anser att det är en påhittad sjuka som ingår i godhetssyndromet som dubbelmoralister låtsas lida av. När man läser den meningen blir det inget sant och riktigt kvar….

 4. Varg i Veum Says:

  Jag kan säga att jag led av den koloniala skulden i min ungdom. Uj, vad jag hatade den vita mannen som kom och tog indianernas land men även andras. Det här med slaveriet och den vita mannens skuld över att naturfolk förslavades ska jag inte ens gå in på.

  Jag kände skam över att tillhöra en sån ras eftersom vi verkade ha någonting i våra gener som gjorde att vi var onda av naturen. Alla dessa fredliga folk som hade levt i harmoni och lycka om den vita mannen inte funnits. Sedermera övergick det till att hålla på Sovjet eftersom de var de enda som kunde stå emot (sen att sovjeterna var vita också reflekterade jag inte närmare över) Jag tänkte att enda anledningen till att kommunismen inte lyckades berodde på att den vite mannen i form av USA inte tillät socialismen att fungera, det var de som tvingade Sovjet att bli som det blev eftersom om Sovjet inte var som det var skulle USA invadera.

  I takt med att jag blev äldre och fick mera information pch erfarenhet dämpades dessa mina irrationella känslor. Jag märkte att världen var inte så enkel, jag märkte att de som makten pekade på var inte automatiskt onda och alla andra jättegoda. Verkligheten är mer mångfasetterad än så. Idag ”skäms” jag endast över att jag var så naiv, även om jag vet att som barn/ungdom så är man naiv av naturen. Hormoner och känslor rasar inom en mer eller mindre utom kontroll.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: