Reaktioner på Islamiska statens flagga vs Israels flagga på campus

Nu vet jag att det pågår propagandakrig hela tiden, inom alla områden. Propagandan förs idag ofta via internet, via youtube. Är det inte Pallywoodfilmer så är det kvinna som går på gatan i New York och blir verbalt ”antastad” Eller varför inte nån indoktrinerad fjortis som ljuger om SD på en bild om att ”jimmie har utvisat resten” utan att bli ifrågasatt av de som anser att ”alla människor är lika mycket ”värda”. Det är så lätt att klippa i filmsnuttar för att väcka känslor hos betraktaren. Man klipper bara bort de fakta som kan störa vilken propaganda man nu vill föra fram.

En snubbe säger sig ha gjort ett experiment på Berkley University i USA där han först står och viftar islamska galningars flagga och ropar att Daesh (en del kallar dem Islamiska staten) inte är onda egentligen, de tvingas [av USA] att kriga för islam. Han vill se hur studenterna reagerar. Föga förvånande så bryr sig inte någon, eller kanske är det islamofobfobin som talar sitt tysta språk? Såtillvida han inte klippt bort alla fredsälskande människor som inte tycker att det är bra att hylla en grupp som har en religiös fäbless för att skära huvuden av folk? De tänker förmodligen att han är en stolle som försöker provocera. Huruvida de har någon negativ åsikt om galna islamister får vi inte veta, folk går bara förbi. Under två timmar försöker han få människor att reagera.

Sen tar han fram Israels flagga. Jag behöver nog inte beskriva vad som händer, säger bara att han klarade sig med livet i behåll.

Hur kommer det sig att ”liberaler” (som vänstern och socialister kallas i USA) har sån dubbel standard? Varför är olika offer för krig, för mord inte ”lika mycket värda”? Är det för att Israel är ”starkare” än de islamistiska galningarna? Är det för att de muslimska galningarna inte dödat lika många oskyldiga som Israel? Varför har människor olika ”värde” beroende på vem som dödar dem?

Jag vet nu inte om denna film är ett fuskverk eller inte, men en sak är den inte! Den är inte osannolik. Snarare tvärtom.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: