Den om floskeln allas lika ”värde”

Nån snubbe har publicerat nån rapport om att de som lagt sin röst på Sverigedemokraterna är ena riktiga ”rasister”. Detta har då fått mentalt mindre bemedlade människor att ”mordhota” snubben. Naturligtvis hakar gammelmedia på det för att visa hur alla SD-väljare är ”egentligen” och slår på stora krigsrubriker om att snubben blivit ”dödshotad”. Att vissa av sk ”antirasister” mer ”värda” människor blir dödshotade är naturligtvis fel. Jag ”tar avstånd från allt våld” naturligtvis (se där, jag fick in den relativiserade floskeln också)

Det som slår en vän av konsekvens noterar hur lätt det är för de sedvanliga hycklarna att dra alla SDare över en kam samtidigt som de brölar i tid och otid om att ”man ska inte döma en hel grupp utefter vad en minoritet gör” när det kommer till islaminspirerade terrorister. Dessa ”representerar inte alla muslimer” säger de. Fåntrattarna, hycklarna, säger att islamister och dess svans är en ”minoritet” inom islams 1,5 miljarder utövare (vilket förmodligen innebär ett antal hundra miljoner eller så…) och man kan inte beskylla islam för någonting ont för vad ”några”  muslimer gör.

Men när det kommer till enskilda som röstar på SD och vad de säger (obs. säger – och inte gör som galna muslimer) då är de minsann representanter för alla SD-väljare och Sverigedemokrater. Är det verkligen bara jag som noterar kejsarens obefintliga kläder?

Jag har nu aldrig förstått hur såna som påstår sig vara ”antirasister” gör när de värderar människors olika ”värde” när de kommer med den humoristiska floskeln ”alla människors lika värde”. Jag menar, vilket ”värde” har en människa i sig enligt såna typer? Vari ligger ”värdet” som definierar en människa? Det tycks mig att de anser att en människas ”värde” består i vad människan tycker, eller rättare sagt huruvida den enskilda människan eller gruppen tycker som antirasisten eller inte.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: