Är du rasifierad lilla vän?

Kanske du går omkring i tillvaron och funderar på vem eller vad du är. Kanske har du tittat på din hudfärg och sett att den inte är som de flestas i detta landet. Kanske du känt dig utanför därför. Hav tröst, det finns mången rasifierad som kan berätta för dig vad och vem du är beroende på din hudfärg och hur du ska definiera dig efter den.

Du har en mörkliknande hud, kvittar om det är upplevt mörkliknande eller mörk på riktigt, då är du per definition rasifierad. Det innebär att du är ett offer för den ”vita blicken” Denna blick är den som definierar dig som människa, som styr allt du företar dig. Du är ett offer för den vare sig du vill eller inte. Människan med den vita huden har skapat den du är, du har ingen egen vilja eller drivkraft. Allt du gör och allt du råkar ut för är orsakat av folk som har en vit hud och ”blick”. Du har ingen kontroll över ditt liv. Du måste ständigt leta efter den vita orsaken till att du mår som du gör för att känna att du lever och har mening.

Känn ingen skuld, detta är inte ditt fel, detta började redan för några hundra år sen när den vita mannen ”upptäckte” länder med folk som inte hade samma hudfärg. Då bestämdes det hos alla vita att de var jordens härskare. Du bara upplever konsekvenserna av dagens vita människors arvssynd. För du förstår att den vita mannen även idag äger det ”vita privilegiet” som han föds med tack vare hans förfäders handlanden. Detta ”privilegium” gör att han kan styra ditt liv, han kan styra hur du känner och definierar dig själv. Sen om den vite mannen själv är medveten om sitt ”privilegium” eller inte saknar betydelse, han har ju vit hud liksom.

Skulle du till äventyrs få bisarra fantasifulla tankar om att du i dig själv är värd någonting och kan påverka ditt liv så ska du slå fantasierna ur hågen illa kvickt då det bara är en illusion, som de som upptäckt ”rasifieringen” kan berätta för dig. Du kommer aldrig ifrån det faktum att det är den vita mannen som styr hur du upplever ditt liv. Det har som sagt djupa rötter då den vithyade har det ingraverat i sina gener att påverka din upplevelse av dig själv. Den ”strukturella vitheten” kallar jag det.

Så visst är du rasifierad min lilla vän. Vare sig du vet om det eller inte.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: