Utlänningskontroller och tramskritiken mot dem.

Som bekant har Polisen har fått kritik för att de är så hemska och gör sitt jobb. Särskilt hemskt är det om deras jobb innebär att de kontrollerar ”ickevita”

Man vill att polisen inte ska kontrollera människors rätt att vara i landet. Kritikerna menar på att det är ”kränkande” för de som fastnar i kontrollerna (som kan ske i samband med annat) och vill att det ska vara en ”grundad anledning” innan just utlänningskontrollen görs. T.ex. bara när ”grundad” misstanke om att nån befinner sig illegalt här, kanske om spaning om någonting annat gett dessa ”grundade anledningar”

Är inte polisens ålagda arbetsuppgift att kontrollera om folk är illegala invandrare ganska väl ”grundad anledning” att kontrollera vad de tror är illegala invandrare utan uppehållstillstånd? Faktiskt är det så att polisen inte stoppade alla som såg utländska ut, oavsett vad kränkthetsvänstern så gärna ville påstå, det var en försvinnande liten minoritet av alla som såg ut som det klientel de letade efter som kontrollerades. Vad är det för mening att ha en lag om att man inte får vara illegal invandrare om det inte får kontrolleras, om inte polisen ges adekvata möjligheter att sköta sitt jobb? Vad är det för mening att ha gränskontroll överhuvudtaget i så fall?

Anledningen till varför folk som ser ut som de vore illegala invandrare kontrolleras oftare torde väl vara ganska uppenbar? Det är knappast folk som ser ”vita” ut som uppehåller sig illegalt här eller i västvärlden öht. Det blir ju ganska larvigt och göra fejkkontroller på ”vita” bara för att några känner sig kränkta.

Annonser

Ett svar to “Utlänningskontroller och tramskritiken mot dem.”

  1. Pica pica Says:

    Det blir inga problem om vi följer de lagar och reglementen vi redan har, t ex Dublinförordningen. Men det är inte bara polisen som har en massa oskrivna ”no no” hängande över sig. Ta barnböcker som ska censureras eller bakverk och godis som man måste byta namn på. Det är förvirrande, inte bara för mig. Detta är sjukt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: