Sveriges invandringspolitik ur en nyligen invandrad invandrares synvinkel

En talande artikel från Nuri Kino.

”Vad är det med svenskar? Varför gör inte regeringen något? Varför åker de här människorna inte i fängelse? Ska de verkligen få hota oss alla och komma undan med det? Om man vill ha en islamistisk stat i Sverige så vill man ju att vi alla böjer oss efter det eller dör, oavsett om man är muslim som vägrar följa extremisterna, kristen eller ateist. Det är ju sådant vi har flytt ifrån!”

Jag försöker lugna ner frisören och de andra männen som i stället blir arga på mig och undrar om jag är galen, varför tar jag parti för terrorister? En fjärde man ansluter sig. Han ska också klippa sig och efter bara någon minut deltar han också i samtalet. Han kom till Sverige från Syrien för några månader sedan och säger att det på vissa asylmottagningar finns anhängare till terroristorganisationer som al-Nusra-brigaderna och IS. Han säger att både Boko Haram i Nigeria och al-Shabaab i Somalia har sympatisörer i de svenska boendena för asylsökande.

Männen i frisörsalongen eldar upp sig. De är alla kristna assyrier/syrianer/kaldéer och har flytt den internationella jihadiströrelsens grymheter i Mellanöstern. Han som själv nyligen kommit hit som asylsökande och bott på ett asylboende avbryter de andra och närmast skriker: ”Sverige måste antingen få bättre koll på islamister som kommer hit eller stänga gränserna helt!”

Jag frågar vad han menar, det betyder ju att de som behöver asyl inte kommer att få det. Att han själv inte skulle kunna få uppehållstillstånd och få skydd här. Han fortsätter att skrika: ”På Migrationsverket har de ingen som helst kontroll på vem som söker asyl här, utredningen går i ett nafs, bara så där, man kan ljuga ihop nästan vilken story som helst!”

Annonser

2 svar to “Sveriges invandringspolitik ur en nyligen invandrad invandrares synvinkel”

  1. Gregory Says:

    Bra, men spela gärna in samtal som dessa nästa gång så att ingen kan påstå att det är fabricerat.

  2. Varg i Veum Says:

    Förvisso är Nuri Kino en sån där journalist, och man ska aldrig ta det såna säger som sanning rakt av, så det är inte alls omöjligt att han bara hittar på saker och ting, men eftersom det han skriver är sannolikt så väljer jag att tro på detta, för liknande tankegångar som syrierna ger uttryck för hör jag från en del invandrare från MENA som jag känner.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: