Den farliga rädslan

Andreas Lokko är en lika bra representant för PK som någon annan som upplever sig själv som en ”antirasist”. Han låter berätta i sin senaste krönika att han tänker gå på en demonstration mot rasism för att han är genuint rädd för det som han uppfattar som rasism (dvs alla människor som har några negativa åsikter om svensk invandringspolitik).

Det är det som är skrämmande, just det att PK  är så rädda, för rädsla leder ofta till våld. Denna irrationella rädsla skapar hat. Trots att såna som han varit livrädda ända sen SD kom in i riksdagen så har deras hat mot SD och dess väljare bara resulterat i att SD som parti växt sig starkare. Fler och fler röstar på SD istället för de livrädda människorna. I kölvattnet på rädslan så göder Lokkos hat de som anses vara ännu mera nazister än SD. Ju större SD blir, desto mer hat genererar Lokkos rädsla.

Många märker att den parlamentariska vägen ger inte de resultat man vill, ger inte de resultat som föreställningen om demokrati ger förhoppningar om. Det hjälper inte att vara demokratisk om man vill ha förändring är signalen som sänds ut. Nassar känner plötsligt att de får syre av det hat som Lokkos rädsla gödslar debatten och samhället med. Kanske är det därför de känner att det finns jordmån att utföra spektakulära attacker för att visa att de finns för de delar av SDs väljarkår som attraheras av den makt som nassarna nu fått tack vare att PK är så förlorade i sina känslor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: