Är demokrati så viktigt egentligen? Är det på riktigt ens?

Det är märkligt hur livrädda makten är för väljarna som röstar ”fel” när de utnyttjar sin demokratiska rättighet. Om jag förstår Johan Westerhom här så håller sjuklövern på och ändrar regler för att Sverigedemokraternas väljare inte ska få någonting att säga till om i samhället.

Är tanken att trötta ut SDs väljare, att de ska låta bli att rösta när de märker att makten gör allt för att deras röster inte ska räknas?  En växande grupp med väljare ser faran med den huvudlösa invandringspolitik som förs, deras oro och vilja att påverka samhället demokratiskt ska alltså ignoreras genom manövrar i reglerna? Det kan aldrig vara bra för ett land som påstår sig ha sk ”demokratiska värderingar”

Varför ska man då delta i det demokratiska valet? Vad är poängen med att ha val om man bara får rösta på makten för att få en illusion av ”inflytande” i den demokratiska processen?

 

Annonser

3 svar to “Är demokrati så viktigt egentligen? Är det på riktigt ens?”

 1. Karl-Otto Says:

  7-klövern offrar gärna demokratin för att behålla makten !

 2. Peter L Says:

  För att travestera Winston Churchill så är demokrati ett riktigt dåligt styrelseskick, de andra är dock sämre. Vad Sveriges politiska elit nu försöker sig på är att hitta ett nytt elitistiskt styrelseskick som de förmodligen kommer kalla -utvecklad demokrati- eller något annat lika orwellskt. Du skriver, Vad är poängen med att ha val om man bara får rösta på makten… och det är just detta som är kärnan i det parlamentariska förfall som pågår i Sverige. Vi får bara rösta på de kandidater partierna nominerar! Häri ligger vårt politiska dilemma, våra politiker representerar inte väljarna utan partiernas ledningar, och dessas åsikter behöver inte på något sätt spegla folkets åsikter. Sverige är idag ingen demokrati utan en elitklubb där vi som väljare endast påverkar fördelningen av poster inom klubben. Någon ändring är med dagens konstitution inte möjlig, vi sitter fast med den politiska elit vi har, nu och för all framtid, försåvitt inte vi genom en revolution kastar av oss oket och inför demokrati.

 3. Pica pica Says:

  Jag håller med Peter om att sjuklövern tycks ha glömt väljarna. Tror de verkligen att de kan tysta över en miljon väljare och behålla respekten som politiker?

  Trodde inte att de skulle fortsätta mobba ut SD efter valframgången när de blev tredje största parti men jag hade fel. Varför kan norrmännen acceptera väljarnas val och samarbeta med Fremskrittspartiet? Är de proffsigare än våra politiker?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: